ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ProntoPegno: Στην Αθήνα επεκτάθηκαν τα ιταλικά ενεχυροδανειστήρια

ProntoPegno: Στην Αθήνα επεκτάθηκαν τα ιταλικά ενεχυροδανειστήρια
Το κατάστημα λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, από τα μέσα Οκτωβρίου ενώ η εταιρεία στην Ελλάδα συστάθηκε την περασμένη άνοιξη.

Το πρώτο της κατάστημα εκτός ιταλικής αγοράς άνοιξε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, η ProntoPegno, εταιρεία με αντικείμενο τον ενεχυροδανεισμό, θυγατρική του Ομίλου Banca Sistema.

Το κατάστημα λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, από τα μέσα Οκτωβρίου ενώ η εταιρεία στην Ελλάδα συστάθηκε την περασμένη άνοιξη. Στα επόμενα σχέδια και ανάλογα με την πορεία του πρώτου καταστήματος είναι ένα δεύτερο υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως στον Πειραιά.

«Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές εύκολες, πρακτικές, γρήγορες και πάνω από όλα αξιόπιστες λύσεις ρευστότητας» σημείωσε ο κ. Νικόλαος Κερμελής, Country Manager ProntoPegno Greece κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως εξήγησε, αφορούν σε έναν εναλλακτικό τρόπο μικροπίστωσης, που δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να λάβει άμεσα μετρητά με ένα περιουσιακό στοιχείο ως εγγύηση, χωρίς την ανάγκη διερεύνησης περιουσιακών στοιχείων του, αλλά μόνο με την ταυτότητά του και το ΑΦΜ.

Ο ίδιος εξήγησε σχετικά με τη διαδικασία, «ότι πελάτες μπορούν να λάβουν άμεσα ρευστότητα αφήνοντας ενέχυρο, περιουσιακά τους στοιχεία». Όπως για παράδειγμα, τιμαλφή, κοσμήματα, χρυσός, ασήμι, πολύτιμους λίθους ή ρολόγια γνωστών οίκων.

«Το ποσό που εκταμιεύεται κάθε φορά είναι αποτέλεσμα της εκτίμησης που κάνει ο αξιολογητής. Ο χρόνος αποπληρωμής είναι ευέλικτος και καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης με τους πελάτες» πρόσθεσε.

Ο κ. Κερμελής τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι όλοι οι πελάτες που θα δώσουν τα τιμαλφή τους, στη συνέχεια να τα ανακτήσουν, αποπληρώνοντας τις χρεώσεις που έχουν προκύψει.

Όπως επεσήμανε εγγύηση, για το επίπεδο και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί η υπογραφή ενός κορυφαίου χρηματοπιστωτικού οργανισμού, του Ομίλου Banca Sistema.

Από την πλευρά του ο Giuseppe Gentile, VP της ProntoPegno Greece και General Manager του Ομίλου Banca Sistema, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έναρξη των εργασιών στην Ελλάδα, καθώς για την ProntoPegno αυτό σηματοδοτεί το πρώτο της βήμα εκτός Ιταλίας και μια σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση της στρατηγικής της να προσφέρει λύσεις ρευστότητας διεθνώς. Για την Ελλάδα αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή ενός τραπεζικού ομίλου στην αγορά ενεχυροδανειστηρίων, μια αγορά που εγκαταλείφθηκε από τις τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης»».

Ο Andrea Rotunno, GM ProntoPegno Greece, International Business Director του Ομίλου Banca Sistema, πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί ως χώρα προτεραιότητας στη στρατηγική διεθνοποίησής μας, καθώς είδαμε μια πολύ κατακερματισμένη αγορά και τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια υπηρεσία που αντιπροσωπεύει μια win-win ευκαιρία για τους πελάτες μας, τις ελληνικές οικογένειες και εμάς, υποστηρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας γρήγορα και με ασφάλεια».

Σημειώνεται ότι η Banca Sistema άνοιξε το πρώτο υποκατάστημα της ProntoPegno το 2016 στο Μιλάνο και από τότε ανέπτυξε ένα δίκτυο με 13 υποκαταστημάτων σε ολόκληρη την Ιταλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ