ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ίλον Μασκ: Τελεσίγραφο στους υπαλλήλους του Twitter να δεσμευθούν σε «εξαιρετικά σκληρή δουλειά»

Ίλον Μασκ: Τελεσίγραφο στους υπαλλήλους του Twitter να δεσμευθούν σε «εξαιρετικά σκληρή δουλειά»
«Eξαιρετικά σκληρή δουλειά» ή απόλυση, το τελεσίγραφο Μασκ προς τους εργαζόμενους του twitter AP Photo/Susan Walsh

Προθεσμία έως το βράδυ της Πέμπτης στους υπαλλήλους του Twitter να δεσμευθούν σε «εξαιρετικά σκληρή δουλειά» ή αλλιώς να εγκαταλείψουν την εταιρεία, έδωσε ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Ίλον Μασκ.

Σύμφωνα με εσωτερικό mail που εστάλη από τον Ίλον Μασκ στους εργαζόμενους του Twitter και περιήλθε σε γνώση του CNNi, ο δισεκατομμυριούχος αναφέρει:

«Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα πρωτοποριακό Twitter 2.0 και να πετύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα χρειαστεί να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί», έγραψε ο Μασκ στο σημείωμα. «Αυτό θα σημαίνει να δουλεύουμε πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν τη βάση [για να παραμείνει κανείς].»

Στο σημείωμα, ο Μασκ συνεχίζει: «Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να είστε μέρος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο "ναι" στον παρακάτω σύνδεσμο», κατευθύνοντας το προσωπικό σε αυτό που φαίνεται να είναι μια διαδικτυακή φόρμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter τονίζει ότι όποιος δεν έχει αποδεχθεί τους όρους αυτούς το βράδυ της Πέμπτης [μεσημέρι Παρασκευής ώρα Ελλάδας] τότε θα απολυθεί με μισθούς τριών μηνών.

Το τελεσίγραφο Μασκ έρχεται μετά το μπαράζ απολύσεων, που άρχισε από την ηγεσία της εταιρείας και προχώρησε στο προσωπικό.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο ίδιος είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους για την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η οικονομική κατάσταση της Twitter Inc είναι ασταθής, δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της από τον Μασκ έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (43,26 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Η Επιτροπή Ομοσπονδιακού Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Twitter με «βαθιά ανησυχία», καθώς εκθέτουν το Twitter στον κίνδυνο πιθανής παραβίασης ομοσπονδιακών κανόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ