ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βεγγέρα στη Σμύρνη: Κορυφαία γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο της Mastercard και του Γαστρονόμου

Βεγγέρα στη Σμύρνη: Κορυφαία γαστρονομική εμπειρία στο εστιατόριο της Mastercard και του Γαστρονόμου

To νέο pop up εστιατόριο της πόλης, μια δημιουργία που προέκυψε σε συνεργασία της Mastercard και του Γαστρονόμου, στο Μουσείο Μπενάκη, μας προσκαλεί σε μια αυθεντική «Βεγγέρα στη Σμύρνη. 

Οι βεγγέρες της Σμύρνης ήταν μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης και αποτελούσαν πολλά περισσότερα από απλές συναθροίσεις. Η φιλοξενία, η αβρότητα, η συγκέντρωση της οικογένειας γύρω από το τραπέζι ήταν βασικά στοιχεία του πολιτισμού αυτής της πόλης του άλλοτε.

«Πρωταγωνιστής» σε αυτές τις βεγγέρες της Σμύρνης, ήταν φυσικά η πλούσια κουζίνα της. Η σμυρναίικη κουζίνα, με τις γεύσεις και τις μυρωδιές της, τις νοστιμιές και τις τεχνικές της, παραμένει έως σήμερα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της γαστρονομικής παράδοσης του Ελληνισμού – το οποίο, μάλιστα, εξελίσσεται διαρκώς φτάνοντας σε όλα τα επίπεδα της γαστρονομικής τέχνης.

Τα δημιουργήματα αυτής ακριβώς της γαστρονομικής τέχνης έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε ένα μοναδικό περιβάλλον οι κάτοχοι καρτών Mastercard® στους οποίους απευθύνεται το νέο pop up εστιατόριο, η «Βεγγέρα στη Σμύρνη».

«Βεγγέρα στη Σμύρνη» από τη Mastercard και τον Γαστρονόμο

Το εστιατόριο αυτό στήθηκε σε έναν μοναδικό χώρο στο κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138. Εκεί, εδώ και αρκετούς μήνες, φιλοξενείται μία πολύ σημαντική και μεγάλη έκθεση για την ιστορία της Μικράς Ασίας, μια έκθεση που υπήρξε η αφορμή για αυτό το μοναδικό γαστρονομικό εγχείρημα. Η ατμόσφαιρα του νέου pop up εστιατορίου μας ταξιδεύει εξαρχής στο παρελθόν, ενώ μπροστά μας αναβιώνει η σμυρναίικη γαστρονομική παράδοση και η τεράστια κληρονομιά της κουζίνας της.

Το γευστικό μας ταξίδι στο παρελθόν έχει έναν κορυφαίο «οδηγό» βαθύ γνώστη της συγκεκριμένης γαστρονομικής παράδοσης της Σμύρνης: Πρόκειται για τη γνωστή σεφ Νένα Ισμυρνόγλου, που και η ίδια έχει ρίζες και καταγωγή από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία και την Πόλη. Επιμελείται λοιπόν, ενός υπέροχου μενού, που είναι απολύτως εμπνευσμένο από αυθεντικές συνταγές Σμυρναίικων οικογενειών, από πιάτα που σερβίρονταν στις αξεπέραστες βεγγέρες της Σμύρνης του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα.

Οι κρατήσεις στο εστιατόριο, το οποίο θα λειτουργεί μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, γίνονται είτε online, μέσω του benaki.org/smyrnirestaurant, είτε τηλεφωνικά στο 6981692689. Εκτός αυτού, οι κάτοχοι καρτών Mastercard®, μέσα από την πλατφόρμα priceless.com, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, δύο ακόμα ανεκτίμητες εμπειρίες:

  • Ένα Masterclass με τη Νένα Ισμυρνόγλου, η οποία μιλά και εξηγεί τα πάντα για τη σμυρναίικη κουζίνα και την τεράστια γαστρονομική της παράδοση, αποκαλύπτοντας και σπουδαία «μυστικά» της γαστρονομικής τέχνης, στο εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη»
  • Μία ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και να απολαύσουν ένα γεύμα στο εστιατόριο «Βεγγέρα στη Σμύρνη»

Πρόκειται για μία πολύπλευρη ενέργεια, που προωθεί τον σταθερό στόχο της Mastercard, που δεν είναι άλλος από την προσφορά ανεκτίμητων εμπειριών στους κατόχους των καρτών της. Μεταξύ των εμπειριών αυτών, συγκαταλέγεται με ποικίλες δράσεις και ο τομέας της γαστρονομίας, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση, το pop up εστιατόριο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Γαστρονόμο και το Μουσείο Μπενάκη. Έτσι, οι κάτοχοι καρτών Mastercard® μπορούν να απολαύσουν ένα ανεπανάληπτο γεύμα που μετατρέπεται σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, που επιχειρεί να μας ταξιδέψει στην ιστορία, στη μοναδική κουλτούρα του σμυρναίικου πολιτισμού, καθώς και σε συναισθήματα και αναμνήσεις εκείνης της εποχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ