ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Megaplast: Το νέο εργοστάσιο στη Θήβα και οι επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ

Megaplast: Το νέο εργοστάσιο στη Θήβα και οι επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ
Η ανέγερσή της βιομηχανικής μονάδας στη Θήβα ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα έτος και αναμένεται να απασχολήσει 70 άτομα προσωπικό.

Νέα βιομηχανική μονάδα εγκαινίασε στη Θήβα η Megaplast, η οποία αποτέλεσε μέρος του επενδυτικού προγράμματος ύψους 23 εκατ. ευρώ που υλοποίησε εταιρεία την τελευταία τριετία.

Η Megaplast η οποία ιδρύθηκε το 1995 στο Ηράκλειο Κρήτης προμηθεύει τις διεθνείς αγορές με μια πλήρη σειρά καινοτόμων υλικών συσκευασίας ενώ θεωρείται κορυφαίος κατασκευαστής παγκοσμίως στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας. Μεταξύ των ετών 2001 και 2016 απέκτησε θυγατρικές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία.

Στο εργοστάσιο στη Θήβα εγκαινιάστηκε την Παρασκευή η πρώτη από πέντε συνολικά γραμμές παραγωγής που θα δημιουργηθούν. Η νέα βιομηχανική μονάδας αναμένεται να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα και το χαρτοφυλάκιο της Megaplast με καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα.

Η ανέγερσή της ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα έτος, φιλοξενείται σε συνολική έκταση 72.000 τ.μ, η στεγασμένη επιφάνεια της φτάνει τα 9.100 τ.μ. ενώ αναμένεται να απασχολήσει 70 άτομα προσωπικό.

Πέραν του εργοστασίου στη Θήβα ωστόσο, το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 23 εκατ. ευρώ της Megaplast την τελευταία τριετία αφορούσε και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής μονάδας που ήδη διαθέτει στην Κρήτη.

Η εταιρεία επίσης δρομολογεί την επένδυση επιπλέον 40 εκατ. ευρώ έως το 2026 για την ανάπτυξή της.

«Στρατηγική επιλογή η επένδυση στην Ελλάδα»

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Megaplast κ. Χάρης Καββαδίας, υπογράμμισε ότι η δημιουργία της νέας μονάδας είναι μέρος της στρατηγικής επιλογής της διοίκησης να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα.

Σημείωσε μάλιστα ότι άλλαξε το αρχικό πλάνο που προέβλεπε την ανάπτυξή της στο εξωτερικό, καθώς η βιομηχανική μονάδα επρόκειτο να δημιουργηθεί στην Πολωνία ενώ είχε αγοραστεί μάλιστα και το οικόπεδο. Όπως επεσήμανε ο κ. Καββαδίας ωστόσο, εκτίμησε το αισθητά βελτιωμένο επενδυτικό και οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών στη χώρα μας και επέλεξε τελικά την περιοχή της Θήβας για την ανέγερση του εργοστασίου.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Καββαδίας, η εταιρεία εξάγει το 95% της παραγωγής της, διαθέτοντας ανά τον κόσμο τα προϊόντα της τα οποία παράγονται στη μονάδα στην Κρήτη από όπου και ξεκίνησε η εταιρεία, και πλέον και στη νέα βιομηχανική υποδομή στη Θήβα.

Σημειώνεται ότι το «παρών» στην τελετή των εγκαινίων έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Θήβας κ. Γιώργος Αναστασίου, ο ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης κ.ά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ