ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Seiko Astron GPS Solar γιορτάζει 10 χρόνια τεχνολογικής πρωτοπορίας

Το Seiko Astron GPS Solar γιορτάζει 10 χρόνια τεχνολογικής πρωτοπορίας

Με μια ειδική «limited edition» έκδοση, το ρολόι-συνώνυμο της ακρίβειας γίνεται ακόμα πιο ακριβές και αποκτά εξωτικά υλικά κατασκευής.

Ποιος δεν έχει ζηλέψει την αυτόματη αλλαγή ώρας στο κινητό του ή μετά από ένα ταξίδι σε διαφορετική ζώνη ώρας, για το ρολόι του; Στην εποχή της πληροφορίας, τα κινητά και οι υπολογιστές λαμβάνουν αυτόματα την πληροφορία και μας τη δίνουν απλόχερα, ενώ το ρολόι που παραμένει πεισματικά στον καρπό μας ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο, γιατί παράγει την πληροφορία από μόνο του. Ένα δρόμο τον οποίο το Seiko Astron GPS Solar πήγε παραπέρα και φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια αξιόπιστης παρουσίας σε αυτόν.

Στην καρδιά του Seiko Astron GPS Solar βρίσκεται ο μηχανισμός caliber 5X53 που αποτελεί εξέλιξη του μηχανισμού GPS που εμφανίστηκε το 2012 και από τότε άλλαξε τον τρόπο που ο άνθρωπος μετράει τον χρόνο. Κάθε ημέρα, το Seiko Astron GPS Solar ανιχνεύει τον ήλιο και με τις πρώτες αχτίδες του συνδέεται με έναν ή και περισσότερους δορυφόρους για να δώσει την πιο ακριβή ένδειξη ώρας που θα μπορούσε να υπάρξει. Έτσι το Seiko Astron GPS Solar παράγει την πληροφορία και δεν τη λαμβάνει απλώς.

Αντλεί ενέργεια από φυσικό ή τεχνητό φωτισμό και δεν χρειάζεται αλλαγή μπαταρίας και κίνηση για την φόρτισή του. Μπορεί να μείνει έως και έξι μήνες στο σκοτάδι μεταξύ φορτίσεων, αλλά ακόμα και τότε παραμένει σε sleep mode για τρεις ημέρες. Όλα αυτά οδηγούν σε μια ακρίβεια μέτρησης που έχει οριστεί στο 1 δευτερόλεπτο στο πέρασμα 100.000 χρόνων. Ένα ρολόι με τέτοια σχέση με το διάστημα, άξιζε μια ειδική επετειακή έκδοση για τα 10α γενέθλιά του.

Το Seiko Astron GPS Solar 10th Anniversary Limited Edition αντλεί έμπνευση από ένα άστρο supernova, η έκρηξη του οποίου έχει αποτυπωθεί ακτινικά στο καντράν του επετειακού Seiko. Το διακριτικά λαμπερό μοτίβο του καντράν είναι μια υπογράμμιση της δεκαετούς επιτυχίας του GPS Solar μηχανισμού του, αλλά ταυτόχρονα και μία υπενθύμιση για τη διάρκεια της λάμψης του, η οποία θα κρατήσει για πάρα, πάρα πολλά χρόνια.

Οι δείκτες και οι ενδείξεις της ώρας έχουν μια σπάνια γαλάζια απόχρωση Lumibrite γιατί το Astron Anniversary δεν θυσιάζει ούτε ίχνος από τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητά του. Κάτι που διακρίνεται και από τη λειτουργία GMT, πιέζοντας τα δύο πλήκτρα ταυτόχρονα, που επιτρέπει την εναλλαγή ώρας μεταξύ της οικίας και του προορισμού.

Ένα επετειακό Seiko δεν θα μπορούσε να μην έχει και ένα ειδικό υλικό κατασκευής για την κάσα και το μπρασελέ του. Κανένα ευγενές μέταλλο δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το ατσάλι σε ένα χρηστικό ρολόι, εκτός κι αν αυτό το μέταλλο κάνει όλα όσα κάνει το ατσάλι και μάλιστα καλύτερα. Ως ρολόι που ορίζει τις εξελίξεις στην ωρολογοποιία ανοίγοντας νέους δρόμους, το Seiko Astron GPS Solar Anniversary, έχει κάσα και μπρασελέ από τιτάνιο. Έτσι είναι τόσο ανθεκτικό όσο και το ατσάλι και ταυτόχρονα 40% ελαφρύτερο, άρα ακόμα πιο χρηστικό και εύκολο στην καθημερινή χρήση. Σε ό,τι αφορά δε τη στεφάνη και τις πληροφορίες που δίνει για τις ζώνες ώρας, θα παραμείνει και αυτή για πολλά χρόνια ανέπαφη, χάρη στην κεραμική επίστρωση που θα κρατήσει μακριά τα σημάδια της καθημερινής χρήσης.

Ως Limited Edition ρολόι, το Seiko Astron GPS Solar γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του μόνο με 1.500 τυχερούς οι οποίοι θα προλάβουν να το αποκτήσουν. Στο πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένος ο αύξων αριθμός παραγωγής, κάτω ακριβώς από τον θυρεό της GPS τεχνολογίας, να δηλώνει ότι πρόκειται για ένα ρολόι του μέλλοντος.

Βρείτε το στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

RIST Hellas: Αποκλειστικός αντιπρόσωπος SEIKO στην Ελλάδα & Εξουσιοδοτημένο Service Center, τηλ. 2310 511 413, www.rist.gr