ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Hellas Direct ανατρέπει τα δεδομένα της Black Friday, κάνοντας την κάθε μας μέρα πιο ασφαλή

Η Hellas Direct ανατρέπει τα δεδομένα της Black Friday, κάνοντας την κάθε μας μέρα πιο ασφαλή

Η Black Friday της αγοράς γίνεται κάθε χρόνο θέμα συζήτησης. Οι προσφορές των καταστημάτων τίθενται επί τάπητος και οι καταναλωτές αναζητούν τι και εάν τους συμφέρει να αποκτήσουν, αξιοποιώντας τη συγκυρία.

Εξαρχής, άλλωστε, η Black Friday αφορά σε συγκεκριμένες προσφορές, για συγκεκριμένα προϊόντα, σε περιορισμένο χρόνο – γεγονός που συνεπάγεται επίσης, ότι αφορά σε συγκεκριμένη μερίδα καταναλωτών: Εκείνους που τη δεδομένη στιγμή έχουν ανάγκη το συγκεκριμένο προϊόν και παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να το αποκτήσουν.

Η συμμετοχή στις προσφορές της Black Friday όμως μπορεί να έχει και διαφορετική στόχευση. Μπορεί να διώξει το «μαύρο», να ρίξει χρώμα, μπορεί να αποκτήσει άλλη έννοια, πιο ευρεία και πιο ουσιαστική για τους πολλούς. Η Hellas Direct επιλέγει φέτος να γιορτάσει τη #safefriday και να δημιουργήσει μια κοινωνική προσφορά που αφορά σε 20.000 μαθητές και μαθήτριες, φτιάχνοντας 100 σχολικές διαβάσεις και διασφαλίζοντας ασφαλείς διελεύσεις από και προς το σχολείο τους.

Δικαιοσύνη και διαφάνεια κάθε στιγμή για όλους

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Hellas Direct άλλωστε βρίσκεται η έννοια της δικαιοσύνης, όπως ορίζεται από τη διαφάνεια, κάθε ώρα και στιγμή. Αυτό ουσιαστικά μεταφράζεται σε δίκαιες τιμές για όλους τους πελάτες της, ανεξαρτήτως συγκεκριμένων συγκυριών που ενδεχομένως δημιουργούν ένα κλίμα όπως της Black Friday – κάτι που εδώ και χρόνια κάνει πράξη η συγκεκριμένη εταιρεία. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, φέτος, προχωρά σε μία διαφοροποίηση και κάνει μία διαχρονική προσφορά προς την κοινωνία, με αφορμή μία ημέρα – τη Black Friday που μετατρέπεται σε #safefriday. Η προσφορά της Hellas Direct όμως δεν αφορά μόνο σε μία ημέρα, τόσο πρακτικά όσο και συμβολικά, καθώς η ασφάλεια δεν είναι ζήτημα μίας μόνο ημέρας.

Δίνοντας λοιπόν σε όλους πρόσβαση σε σωστές και δίκαιες τιμές στην ασφάλειά τους, ανεξάρτητα από το πότε θα τη χρειαστούν ή πότε πρέπει να την ανανεώσουν, η Hellas Direct ξεφεύγει από το καταναλωτικό κλίμα της Black Friday, αποφεύγει τις επιλεκτικές εκπτώσεις και απέχει από τον «πόλεμο προσφορών». Αναγάγει όμως την προσφορά σε ό,τι έχει πραγματική αξία για την κοινωνία και συγκεκριμένα, στην οδική ασφάλεια των παιδιών καθώς πηγαινοέρχονται στο σχολείο τους.

Κάνουμε την κάθε μας μέρα πιο ασφαλή

Απέχοντας συνειδητά από τη «μαύρη» φασαρία, διοχετεύει την ενέργεια και τους πόρους της προς την κοινωνική προσφορά, βγάζοντας τις ομάδες της στον δρόμο για να φτιάξουν, όλοι μαζί 100 σχολικές διαβάσεις έξω από 80 σχολεία. Τοποθετώντας ειδική σήμανση στον δρόμο και φωτεινές πινακίδες, αλλά και προχωρώντας στην επιδιόρθωση υποδομών που ήδη υπάρχουν, δημιουργούν ασφαλή περάσματα για πεζούς και οδηγούς.

Πρακτικά, η Hellas Direct συνεργάστηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και επί 30 νύχτες έβγαλε τα συνεργεία της στον δρόμο για να φτιάξει τις 100 προγραμματισμένες διαβάσεις – αλλά και όσες προκύψουν στην πορεία.

Η πρώτη διάβαση που φτιάχτηκε ήταν στα όρια του δήμου Γαλατσίου, ενώ η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια σε κάθε περίπτωση: Αρχικά εκπονείται συγκεκριμένο σχέδιο, βάσει των προδιαγραφών, για κάθε διάβαση. Κατόπιν, το σχέδιο αυτό ελέγχεται και εγκρίνεται, προκειμένου τίποτα να μην αφήνεται στην τύχη. Την ημέρα που ορίζεται για τη δημιουργία της διάβασης, τα συνέργεια περιμένουν να νυχτώσει, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες αιχμής.

Έχοντας προμηθευτεί τις ειδικές μπογιές, τα ρολά, τις ταινίες και φυσικά τις φωτεινές πινακίδες και τα ειδικά «μάτια γάτας» για την άσφαλτο, το έργο ξεκινά και ολοκληρώνεται με απόλυτη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, ώστε όλα να προχωρήσουν όπως προστάζει το σχέδιο, όπως έχουν συμφωνηθεί.

Λίγες ώρες μετά, η νέα διάβαση έχει φτιαχτεί, με καθαρή διαγράμμιση στην άσφαλτο, σωστά τοποθετημένες πινακίδες που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, ανακλαστήρες – σαμαράκια (τα «μάτια γάτας») στην άσφαλτο και… μπόλικο χρώμα, που διώχνει το «μαύρο».

Το τελευταίο στάδιο είναι η παράδοση του έργου, καθώς οι κορδέλες αφαιρούνται και η νέα διάβαση παραδίδεται στα παιδιά, που μπορούν πατώντας στα «μολύβια» να μπουν και να βγουν από το σχολείο τους με ασφάλεια!

Η ανάγκη μας για ασφάλεια δεν περιορίζεται στις λίγες Black Friday ημέρες κάθε χρόνο και δεν αφορά τυχαία, λίγους από εμάς. Μας αφορά όλους και όλοι μαζί ακολουθούμε τη Hellas Direct, κάνοντας κάθε μέρα μας #safefriday!

Η ανάγκη μας για ασφάλεια δεν περιορίζεται στις λίγες Black Friday ημέρες κάθε χρόνο και δεν αφορά τυχαία, λίγους από εμάς. Μας αφορά όλους και όλοι μαζί ακολουθούμε τη Hellas Direct, κάνοντας κάθε μέρα μας #safefriday!