ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Ντεμπούτο στις αρχές του 2023 για πρώτα καταστήματα Holland & Barrett

Fourlis: Ντεμπούτο στις αρχές του 2023 για πρώτα καταστήματα Holland & Barrett
Μέχρι το τέλος του 2023 στον σχεδιασμό της Fourlis προβλέπεται η λειτουργία 6 καταστημάτων Holland & Barrett.

Τα πρώτα καταστήματα της βρετανικής εταιρείας Holland & Barrett, αναμένεται να ανοίξουν από τον Όμιλο Fourlis τον Ιανουάριο του 2023.

Η Holland & Barrett είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων υγείας και ευεξίας ο οποίος και θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα εμπορικής δραστηριότητάς του Ομίλου Fourlis, μετά από εκείνους του οικιακού εξοπλισμού και επίπλων, με τα καταστήματα ΙΚΕΑ και των αθλητικών ειδών, με τα Intersport και Athlete's Foot.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν από τη διοίκηση της Fourlis, στο πλαίσιο χθεσινής τηλεδιάσκεψης των αναλυτών, για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους έχει προγραμματιστεί η λειτουργία τριών καταστημάτων Holland & Barrett στην Αθήνα, ταυτόχρονα με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να φτάσουν συνολικά τα 6 καταστήματα.

Ο σχεδιασμός αρχικά προέβλεπε το άνοιγμα των καταστημάτων Holland & Barrett έως το τέλος του 2022 ωστόσο όπως επισημάνθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη, υπήρξαν ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς απαιτείται ειδική έγκριση για κάθε διαφορετικό κωδικό ενώ παρατηρήθηκε και πρόβλημα με την επάρκεια κάποιων προϊόντων της Holland & Barrett, κάτι όπως που φαίνεται πως επιλύεται έως το τέλος του έτους.

Ο Όμιλος Fourlis, όπως έχει ήδη αναφέρει, φιλοδοξεί παίξει ηγετικό ρόλο στον συγκεκριμένο κλάδο, αναπτύσσοντας σε βάθος χρόνου ένα δίκτυο 120 καταστημάτων σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία. Σημειώνεται ότι ότι η αγορά, της υγείας και ευεξίας, στην Ελλάδα «τζιράρει» περίπου στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στα προϊόντα της Holland & Barrett περιλαμβάνονται καινοτόμες βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, αθλητικά συμπληρώματα όπως επίσης φυσικά και οργανικά καλλυντικά.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1870 και είναι η μεγαλύτερη λιανικής στη Μεγάλη Βρετανία και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, στον κλάδο Health & Wellness. Διαθέτει δίκτυο πάνω από 1.600 καταστημάτων σε 18 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 800 και πλέον στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, καθώς επίσης κι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ