ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PVL EFFECTIVE DEVELOPMENT: 20 χρόνια στον χώρο της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

PVL EFFECTIVE DEVELOPMENT: 20 χρόνια στον χώρο της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού

Ο μετασχηματισμός της αγοράς εργασίας, από τους ψηφιακούς νομάδες μέχρι την τετραήμερη εργασία, είναι η νέα πραγματικότητα.

Ταυτόχρονα, η πανδημία φαίνεται πως επηρέασε τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες αντιλαμβάνονται τη σημασία του ταλέντου ως καθοριστικού παράγοντα για τη βιωσιμότητα τους, αλλά και την ανάγκη της καθοδήγησης για την πλοήγησή τους στον νέο εργασιακό χάρτη.

Ειδικότερα στο χώρο της ελληνικής βιομηχανίας, που τροφοδοτεί την αγορά εργασίας με 1,2 εκατ. θέσεις, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού αποτελούσε παραδοσιακά ένα πεδίο λειτουργίας και ανάπτυξης - λίγες όμως είναι οι εταιρείες που πράγματι εξειδικεύονται στον κλάδο αυτό.

H PVL EFFECTIVE DEVELOPMENT γεννήθηκε στη Λειβαδιά πριν από 20 χρόνια, από τον Κωνσταντίνο Παύλου, έναν δαιμόνιο serial entrepreneur της εποχής που διδάχτηκε από τους Γάλλους την επιστήμη της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

«Οι εταιρείες δεν θέλουν να προσλαμβάνουν μόνες τους τους εργαζόμενους, αλλά να το αναθέτουν σε κάποιον άλλο, ώστε να έχουν χρόνο να αφοσιωθούν στην παραγωγική διαδικασία». Με αυτά τα λόγια οι Γάλλοι «έσπειραν» τον σπόρο στο μυαλό του παππού Κωνσταντίνου, που στα 25 του χρόνια είχε ήδη την πρώτη δική του εργολαβική εταιρεία και δεν θα μπορούσε να αφήσει μια τέτοια ιδέα ανεκμετάλλευτη. Η Βοιωτία, μια περιοχή με βιομηχανικές ζώνες, αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για να ανθίσει το όραμά του, καθώς όλο και περισσότερα εργοστάσια είχαν ανάγκη από ανθρώπινο δυναμικό το οποίο δεν είχαν τον χρόνο και τις δυνατότητες να βρουν και να αξιολογήσουν.

Από τότε μέχρι σήμερα η PVL EFFECTIVE DEVELOPMENT έχει βρει εργασία σε 5.000 άτομα, ενώ συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες, όπως η ΧΑΛΚΟΡ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, η ΕΛΒΑΛ, η ΣΙΔΕΝΟΡ, η BERLING κ.α.

Σήμερα, στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκονται η κόρη Πέγκυ Παύλου και ο εγγονός Κωνσταντίνος Παύλου, που όταν ανέλαβαν, αποφάσισαν να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία της επιχείρησης, αναζητώντας τεχνογνωσία στην Ευρώπη και στην Αμερική. «Θέλαμε να μετασχηματίσουμε την εταιρεία, ώστε να απορροφήσει την κουλτούρα και την τεχνογνωσία των ειδικών. Μια μικρομεσαία εταιρεία μόνο στην Αμερική απασχολεί 200.000 εργαζόμενους, συνεπώς έχει πολλά να μας μάθει για τον τρόπο που λειτουργεί», δηλώνουν οι ίδιοι.

Για τον σκοπό αυτό, δημιούργησαν μια εύκολη online πλατφόρμα στην οποία ο υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να ανεβάσει το βιογραφικό του και φυσικά να αναζητήσει θέσεις εργασίας ανάμεσα σε δεκάδες αγγελίες, βάζοντας τα δικά του κριτήρια επιλογής όπως η θέση εργασίας, η προϋπηρεσία κ.ά. Ταυτόχρονα, η υποψήφια εταιρεία, το μόνο που έχει να κάνει, είναι μια απλή αίτηση συνεργασίας και η PVL αναλαμβάνει τη διαδικασία αναζήτησης προσωπικού, πρόσληψης και μισθοδοσίας, γλυτώνοντας χρόνο και χρήμα στις εταιρείες.

«Θυμάμαι όταν κάποια στιγμή, χτύπησε το τηλέφωνό μου στη 1 το βράδυ και ένας πελάτης μου ζήτησε να βρούμε δύο εργάτες άμεσα. Το επόμενο πρωί του είχα βρει αυτό που χρειαζόταν», θυμάται εξηγεί ο Κωνσταντίνος Παύλου και συμπληρώνει: «Διότι, αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Ο στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια ‘ανθρώπινη’ εταιρεία για… ανθρώπους. Κάθε εργοδότης να βρίσκει αυτό που θέλει και κάθε εργαζόμενος να εξασφαλίζει τα προνόμια που δικαιούται, ιδιωτική ασφάλιση, μισθολογική προστασία και μετακίνηση. Στην PVL EFFECTIVE DEVELOPMENT απολαμβάνει όχι μόνο δικαιώματα και προνόμια, αλλά και το ανθρώπινό μας πρόσωπο, το δικό μας πρόσωπο. Θέλουμε να νιώθει πως συνεργάζεται με μια εταιρεία που τον στηρίζει».



Σε μια εποχή που η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού ταλανίζει όλο και περισσότερο την ελληνική βιομηχανία και όχι μόνο, η PVL EFFECTIVE DEVELOPMENT συνεχίζει να στηρίζει το όραμα της από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα: Φέρνει κοντά εταιρείες και εργαζόμενους, διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια και τις προοπτικές ανάπτυξης και των δυο μερών.