ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Πρόταση για την εξαγορά του υπόλοιπου των ομολογιών

Ελλάκτωρ: Πρόταση για την εξαγορά του υπόλοιπου των ομολογιών
Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022. Φωτογραφία αρχείου

Την πρόθεσή της να εξαγοράσει το υπόλοιπο των ομολογιών του Διεθνούς Εταιρικού Ομολόγου ύψους 670 εκατ. ευρώ, εκδόσεως 2019, δύο έτη νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης του ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ .

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία») σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2022, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης εξαγοράς του υπολοίπου των ομολογιών προς τους Ομολογιούχους του Διεθνούς Εταιρικού Ομολόγου (ΗΥΒ), από την θυγατρική της εταιρεία Ellaktor Value PLC.

Συγκεκριμένα, η Ellaktor Value PLC, εκδότρια του Διεθνούς Ομολόγου, προτίθεται να εξαγοράσει το υπόλοιπο των ομολογιών, ονομαστικής αξίας €172.843.000, λήξεως 2024, με τιμή 101,594%.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2022.

Με τη συναλλαγή αυτή ολοκληρώνεται η εξαγορά του συνόλου του Διεθνούς Εταιρικού Ομολόγου (ΗΥΒ) €670 εκ. (εκδόσεως 2019), δύο έτη νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ