ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το 1ο Ετήσιο Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές διεξήχθη στη Λεμεσό

Το 1ο Ετήσιο Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές διεξήχθη στη Λεμεσό
Η θεματολογία του φόρουμ επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών εν μέσω μιας εποχής αποπαγκοσμιοποίησης και ψηφιοποίησης AFMF

Στις 24 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 300 επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα, επενδυτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της πολιτείας και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, συμμετείχαν στο 1ο Ετήσιο Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές.

Η θεματολογία του φόρουμ επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών εν μέσω μιας εποχής αποπαγκοσμιοποίησης και ψηφιοποίησης.

Στις εισηγήσεις τους, οι ομιλητές μίλησαν για τις τάσεις που κυριαρχούν στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κλάδο και ανέλυσαν τις ακόλουθες θεματικές:

  • Αναμενόμενες αλλαγές στα ρυθμιστικά πλαίσια και στα διεθνή επιχειρηματικά μοντέλα
  • Χρηματοπιστωτικές συναλλαγές υπό σύνθετα καθεστώτα κυρώσεων
  • Ποιοι τομείς παρουσιάζουν τις περισσότερες προοπτικές για τους επενδυτές για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια στην παγκόσμια αγορά
  • Η ενεργειακή κρίση και οι τρόποι αντιδράσεις σε αυτή
  • IPO εταιρειών τεχνολογίας στις Η.Π.Α.

Τις εργασίες άνοιξε με την ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, επισημαίνοντας ότι:

«Η Κύπρος διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και τις δυνατότητες για να γίνει το οικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο. Αυτό αποδεικνύεται από τον αυξανόμενο όγκο επενδύσεων που καταφθάνει στη χώρα. Αναμένουμε ότι το σημερινό φόρουμ θα αποτελεί το σταθερό σημείο συνάντησης και αναφοράς των επαγγελματιών τα επόμενα χρόνια και θα συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των επενδυτικών ροών».

O Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος ΠετρίδηςAFMF

Στην ομιλία του ο Timur Turlov, επικεφαλής της Freedom Holding Corp. και ιδρυτής της Freedom Finance Europe, ανέδειξε με σαφήνεια την σημαντικότητα της ανάπτυξη καινοτόμων χρηματοοικονομικών τεχνολογιών εν μέσω της αστάθειας και των πληθωριστικών πιέσεων που ταλανίζουν την παγκόσμια οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η αντιστροφή της αγοράς θα συμβεί νωρίτερα από ό,τι περιμένουν όλοι. Στιγμές αβεβαιότητας σαν κι αυτή παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές. Ιστορικά, κάθε υφεσιακή τάση ακολουθείται από άνοδο των τιμών των μετοχών σε νέα υψηλά. Και αυτό ακριβώς είναι που προσελκύει νέους ιδιώτες επενδυτές στην αγορά».

Ο κ. Turlov αναφέρθηκε επίσης στην ταχεία ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Freedom Holding, το οποίο περιλαμβάνει πλέον μια σειρά από εύχρηστες και αποτελεσματικές καινοτόμες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και προϊόντα όπως: ηλεκτρονική ασφάλιση, στεγαστικά δάνεια, δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, καθώς και μια κάρτα πληρωμής με άμεση πρόσβαση σε επενδυτικό λογαριασμό.

J5lyia80.jpeg
Ο Timur Turlov, επικεφαλής της Freedom Holding Corp.AFMF

Στο φόρουμ μίλησαν επίσης εκπρόσωποι των Fincap Advisors, Skanestas, Leon Family Office, A.G. Paphitis & Co και Sumsub.

Στο 1ο Ετήσιο Φόρουμ για τις Χρηματοπιστωτικές Αγορές, συμμετείχαν σύνεδροι από την Ελλάδα, την Κύπρο, τις χώρες της Βαλτικής, το Καζακστάν, την Ουκρανία, το Βέλγιο κ.α. αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στις μελλοντικές διοργανώσεις.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την πορεία του Φόρουμ. Το επόμενο έτος σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα, να προσελκύσουμε νέους ομιλητές και να εξελίξουμε τη διοργάνωση», δήλωσε ο Evgeniy Tyapkin, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Φόρουμ και εκτελεστικός διευθυντής της Freedom Finance Europe.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ