ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς η ομαδοποίηση μπορεί να απογειώσει την παραγωγικότητά σου;

Πώς η ομαδοποίηση μπορεί να απογειώσει την παραγωγικότητά σου;

Αν συγκεντρώνεις και κάνεις όλες μαζί τις εργασίες σου, μπορείς να τις κάνεις πιο γρήγορα, αλλά και οικονομικά. Υπάρχει σύστημα γι’ αυτό!

Αν αισθάνεσαι μονίμως κούραση, ανυπομονείς να φτάσει το τέλος της εβδομάδας ώστε να χαλαρώσεις λίγο και, παρ’ όλα αυτά, απογοητεύεσαι όταν διαπιστώνεις πόσες εκκρεμότητες σου έχουν μείνει για το Σαββατοκύριακο, ίσως πρέπει να σκεφτείς κάτι διαφορετικό που θα σε κάνει περισσότερο παραγωγικό, με λιγότερη κούραση. Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις να ομαδοποιείς τις εργασίες σου;

Μεγαλύτερη παραγωγικότητα με λιγότερη δουλειά; Ναι, μπορεί να συμβεί

Και όμως, η ομαδοποίηση εργασιών μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να σε βοηθήσει να ξεκλειδώσεις το μυστικό της αυξημένης παραγωγικότητας. Και αυτό γιατί είναι ο τρόπος να μεγιστοποιήσεις τη συγκέντρωσή σου και να μην χάνεις χρόνο συνεχώς εναλλάσσοντας εργασίες, τις οποίες, τελικά, αφήνεις πολλές φορές ανολοκλήρωτες. Μέσα από την ελαχιστοποίηση των συνεχών διακοπών στις εργασίες σου, αλλά και την καλύτερη οργάνωση των tasks σου, μειώνεται το στρες, συγκεντρώνεσαι, χαλαρώνεις, είσαι πιο αποτελεσματικός και, τελικά, χρειάζεσαι λιγότερο χρόνο για να κάνεις κάτι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα που έχει πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, χρειάζονται 23 λεπτά για να εστιάσει και πάλι κάποιος σε μία εργασία, με τον τρόπο που την έκανε πριν, μετά από μία διακοπή. Οι συνεχείς περισπασμοί σίγουρα στοιχίζουν πολύ στον ελεύθερο χρόνο, αλλά και στην παραγωγικότητά σου.

Πώς μπορείς να ομαδοποιήσεις tasks της καθημερινότητάς σου;

Η κατηγοριοποίηση των εργασιών σου, είτε όσον αφορά τη δουλειά, είτε άλλες υποχρεώσεις που έχεις μέσα στην ημέρα σου, μπορεί να σε κάνει περισσότερο παραγωγικό. Προγραμματίζοντας καλύτερα δραστηριότητες και ομαδοποιώντας αυτές που μπορείς να συνδυάσεις μεταξύ τους, μειώνεται η αναβλητικότητα αλλά και η κόπωση από συνεχείς λήψεις αποφάσεων. Αρκεί να προγραμματίσεις από πριν κάποια πράγματα και να δεις πώς μπορείς να συνδυάσεις δραστηριότητες, ώστε να τις ολοκληρώσεις απερίσπαστος πιο γρήγορα και με λιγότερο κόπο από ποτέ. Για παράδειγμα, την ώρα που δουλεύεις, αντί να απαντάς κάθε φορά στις κλήσεις που δέχεσαι ή στα emails σου τη στιγμή που λαμβάνεις μια ειδοποίηση, θα μπορούσες να ορίσεις μια συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία θα τα κάνεις όλα μαζί. Κλείσε μια συγκεκριμένη ώρα (ή δύο μικρότερα διαστήματα μέσα στην ίδια μέρα) στο ημερολόγιό σου αποκλειστικά για την εκκαθάριση των emails σου, η οποία θα είναι σταθερή κάθε μέρα. Έτσι, και η προσοχή σου θα αποσπάται λιγότερο και θα μπορείς να ολοκληρώνεις άλλες επείγουσες εργασίες χωρίς συνεχείς διακοπές που σε αποσυντονίζουν.

Αν πάλι πρέπει να πραγματοποιήσεις εξωτερικές συναντήσεις με πελάτες, προσπάθησε να συνδυάζεις ραντεβού σε κοντινές περιοχές βάζοντάς τα την ίδια ημέρα, ώστε να μην χρειάζεται να βρίσκεσαι συνεχώς στο αυτοκίνητο και να κάνεις περιττές μετακινήσεις. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να ομαδοποιείς διάφορες υποχρεώσεις σου μέσα στην ημέρα ή την εβδομάδα, ώστε να μην χρειάζεται να μετακινείσαι συνεχώς για κάτι που χρειάζεσαι. Μπορείς να συνδυάζεις δουλειές σε σημεία που είναι κοντά. Αν π.χ. δίπλα στο φροντιστήριο των αγγλικών του παιδιού σου είναι το σούπερ μάρκετ, μπορείς όσο περιμένεις να κάνεις τα ψώνια της εβδομάδας, αν το καθαριστήριο που άφησες τα ρούχα είναι κοντά στο σπίτι της μητέρας σου μπορείς να κανονίσεις να τα παραλάβεις μετά από μία επίσκεψη σε εκείνη κ.ο.κ. Συνδύασε τον χρόνο που θα περάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την ανάγνωση ενός βιβλίου ή audio book, που πάντα παραπονιόσουν πως δεν έβρισκες τον χρόνο να το κάνεις. Αντίστοιχα, μπορείς να γλιτώνεις χρόνο και στην κουζίνα σου, αν π.χ. το Σαββατοκύριακο αφιερώσεις 2 ώρες προετοιμάζοντας κάποιες παρασκευές ή ολοκληρωμένα γεύματα της εβδομάδας. Έτσι τις καθημερινές θα χρειάζεσαι λιγότερο χρόνο μαγειρεύοντας ή και βγαίνοντας να αγοράσεις τα απαιτούμενα υλικά.

Πώς μπορείς μέσω της ομαδοποίησης να εξορθολογήσεις τα έξοδά σου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η ομαδοποίηση μπορεί να σε βοηθήσει να κερδίσεις χρόνο, αλλά και να κάνεις οικονομία στις πληρωμές σου; Και όμως γίνεται. Αν συνηθίζεις να πληρώνεις σε πολλά διαφορετικά σημεία λογαριασμούς και υποχρεώσεις, το πιθανότερο είναι, πέρα από το ότι επιβαρύνεις τον χρόνο σου, να επιβαρύνεις και τα οικονομικά σου από το σύνολο των προμηθειών που καλείσαι να πληρώνεις. Υπάρχει ο τρόπος να εξορθολογήσεις τα έξοδά σου συγκεντρώνοντας τις συναλλαγές σου σε μία τράπεζα και εντάσσοντας τες σε ένα πακέτο, ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Η Eurobank, φροντίζοντας να προσφέρει πάντα επιλογές που συμφέρουν τους πελάτες της, εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα συναλλαγών και προνομίων My Advantage Banking που δίνει μεγαλύτερη αξία στις συναλλαγές σου και, παράλληλα, σε διευκολύνει στην καθημερινότητά σου. Το πρόγραμμα αποτελείται από συγκεκριμένα πακέτα, που το καθένα περιλαμβάνει διαφορετικό εύρος τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων, όπως πληρωμές λογαριασμών τακτικών υποχρεώσεων (τηλεφωνία, ύδρευση, ενέργεια), εξόφληση παγίων εντολών, εμβάσματα για κάλυψη μηνιαίων υποχρεώσεων π.χ. ενοίκιο, δίδακτρα κ.λπ. Επιλέγοντας το πακέτο που εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σου ανάγκες και συνδέοντάς το με τον λογαριασμό σου, εξοικονομείς χρήματα, κάνεις πιο απλή την καθημερινότητά σου και ελέγχεις καλύτερα τα οικονομικά σου. Επιπλέον, η ένταξη σε ένα πακέτο εξασφαλίζει πρόσβαση σε μία σειρά προνομίων σε μεγάλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με καθημερινές σου ανάγκες, όπως εκπτώσεις σε προγράμματα κινητής τηλεφωνίας, προνόμια στην παροχή ρεύματος, στην επισκευή κινητού / laptop, συντήρηση κλιματιστικών κ.ά. Κάθε πακέτο έχει μηνιαίο κόστος, το οποίο είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με το συνολικό που θα πλήρωνες μεμονωμένα για τις συναλλαγές που κάνεις στη διάρκεια ενός μήνα, προσφέροντάς σου μετρήσιμο και ξεκάθαρο οικονομικό όφελος. H τράπεζα προσφέρει εκπτώσεις στους πελάτες που διατηρούν τη μισθοδοσία ή τη σύνταξή τους στην Eurobank, είναι πελάτες Personal ή Private Banking ή κάνουν συναλλαγές αποκλειστικά μέσω υπολογιστή (e-banking) ή κινητού (mobile) ή από τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών. Συνεπώς, όσο περισσότερο συνεργάζεσαι με την τράπεζα, τόσο μεγαλύτερο όφελος έχεις. Μπορείς να αποκτήσεις το πακέτο που επιθυμείς μέσα από το e-Banking, το Eurobank Mobile App, τα καταστήματα της τράπεζας και το Europhone Banking.

Αναζητάς περισσότερους τρόπους για να ομαδοποιήσεις εργασίες;

Μπορείς να το κάνεις ανάλογα με το είδος της εργασίας, τις συνθήκες ή την πολυπλοκότητά της. Σκέψου τι είναι αυτό που σε βολεύει κάθε στιγμή και οργάνωσε καλύτερα την καθημερινότητά σου. Μπορείς, για παράδειγμα, να οργανώσεις ό,τι αφορά μελέτη, την ώρα της ημέρας που θεωρείς ότι το μυαλό σου λειτουργεί καλύτερα. Μπορείς να προγραμματίζεις ό,τι αφορά εξωτερικές εργασίες μέρες με πρόγνωση για ήλιο, για να αποφύγεις κίνηση και ταλαιπωρία λόγω βροχής ή κρύου. Ή και να βάζεις όλα τα δύσκολα tasks μίας ημέρας μόνο το πρωί, γιατί μετά αισθάνεσαι κουρασμένος και δυσκολεύεσαι να ανταποκριθείς. Η ομαδοποίηση είναι κάτι που δεν υπακούει τόσο σε γενικούς κανόνες, καθορίζεται από τις ανάγκες σου, συνδέεται με τον χαρακτήρα αλλά και αυτά που βολεύουν εσένα. Όμως, σε κάθε περίπτωση, με λίγη οργάνωση, το τελικό αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει!