ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SMERC: Επενδύει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΡΟΣΙΣ

SMERC: Επενδύει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΡΟΣΙΣ
Βασικός επιχειρηματικός στόχος της επένδυσης αποτελεί η δημιουργία ενός πρωτοπόρου, ηγετικού οργανισμού τροφίμων.

Στην απόκτηση στρατηγικής μετοχικής συμμετοχής στην εταιρεία ΑΡΟΣΙΣ και την κεφαλαιακή της ενίσχυση με έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου προχωρά το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC).

Σε σχετική ανακοίνωση, το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap, εκτελεστικός πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Νικόλαος Καραμούζης, γνωστοποιεί τη συμφωνία με την οικογένεια Φωτιάδη, βασικούς μετόχους της εταιρείας ΑΡΟΣΙΣ.

Όπως επισημαίνεται, οι δύο πλευρές ενστερνίζονται το κοινό όραμα δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας σε στέρεες βάσεις και πάντα με εμμονή στην παράδοση και την ποιότητα. Στόχος είναι τα προϊόντα της να φτάσουν σε περισσότερα νοικοκυριά στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί αξιόλογο ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό. Αμφότερες, δεσμεύονται ότι θα συνεργαστούν στενά για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επιχειρηματικού σχεδίου.

Βασικός επιχειρηματικός στόχος της επένδυσης αποτελεί η δημιουργία ενός πρωτοπόρου, ηγετικού οργανισμού τροφίμων, τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης, όσοκαι μέσω νέων επενδύσεων και συνεργασιών που θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας στον ευρύτερο χώρο των οσπρίων.

Ο κ. Τρύφωνας Φωτιάδης θα παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και θα ηγηθεί του επενδυτικού και αναπτυξιακού προγράμματος της εταιρείας, ώστε αυτή να συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική της πορεία.

Η εταιρεία ΑΡΟΣΙΣ

Αποτελεί μια σταθερά ανερχόμενη εταιρεία κυρίως στον χώρο των οσπρίων τα τελευταία 66 χρόνια στην Ελλάδα, προσφέροντας στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντα οσπρίων, όπως, γίγαντες Καστοριάς ΠΓΕ, φακές Γρεβενών, κλπ. Ελλήνων αγροτών, με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Καστοριάς.

Ο κ. Τρύφωνας Φωτιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε «Τα τελευταία χρόνια, η ΑΡΟΣΙΣ έχει καταγράψει μία ανοδική πορεία, με σημαντικές επενδύσεις, ανάπτυξη και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις. Και το κατάφερε, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, χάρη στη δύναμη των εργαζομένων της, των οποίων η αφοσίωση και το ταλέντο είναι απαράμιλλα. Ως τρίτη γενιά της εταιρείας επιθυμώ να ευχαριστήσω την άοκνη μητέρα μου Ελένη Φωτιάδου που για 56 χρόνια υπήρξε φάρος έμπνευσης και προσπάθειας για όλους μας. Είναι τιμή μας που το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap επενδύει στην ΑΡΟΣΙΣ και υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του. Κοιτώντας μπροστά, μπορούμε να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην Ελλάδα, να ανοίξουμε τα φτερά μας ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό, να εντείνουμε τις καινοτομίες μας προς όφελος των νέων μετόχων μας, των ανθρώπων μας και των Ελληνικών τόπων - κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε»

Το Fund SMERemediumCap

Το SMERemediumCap, αποτελούμενο από μια έμπειρη επενδυτική ομάδα, είναι το πρώτο επενδυτικό ταμείο στην Ελλάδα που επικεντρώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον του στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών.

Το ταμείο έχει συγκεντρώσει και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ