ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ένα Great Place to Work έγινε ένα great place to be great!

Πώς ένα Great Place to Work έγινε ένα great place to be great!

Η αλήθεια είναι πως συχνά, κατά τη διάρκεια αναζήτησης ενός νέου εργασιακού περιβάλλοντος, το ερώτημα «με ποια κριτήρια επιλέγουν οι επιχειρήσεις τους εργαζόμενους;», βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό μας. Ωστόσο, πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην και φτάνοντας στο σήμερα, το Νο1 ερώτημα που προκύπτει από την πλευρά των εργαζομένων αφορά στις δυνατότητες εξέλιξης και στο περιβάλλον εργασίας  που θα τους προσφέρει η εταιρία που θα επιλέξουν.

Το «κλειδί» της επιτυχίας, επομένως, είναι η «συνεχής εξέλιξη» μέσα από την οποία μπορεί να υπάρξει το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον ή αλλιώς το Great Place to Work, το οποίο είναι υπαρκτό, και επιτυγχάνεται οικοδομώντας μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού, μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρίας.

Επίσης, στο επίκεντρο τίθενται οι εργαζόμενοι και οι σχέσεις μεταξύ τους. Πώς πραγματοποιείται αυτό; Με σημαντικό αριθμό προγραμμάτων ενδυνάμωσης των σχέσεων των εργαζομένων, με δραστηριότητες εντός και εκτός εταιρίας και πολλές συναντήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Σε αυτή τη λογική, φυσικά, κινείται η Kaizen Gaming, η μεγαλύτερη ελληνική gametech εταιρία, που αναγνωρίστηκε για ακόμη μια φορά ως Great Place to Work στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στην Πορτογαλία, την Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Πώςη Kaizen Gaming έγινε Great Place to Work

Ακόμη και εάν οι οικονομικές απολαβές είναι εξαιρετικά σημαντικές για την επιλογή ενός εργοδότη , υπάρχουν πρόσθετα πεδία, όπως το εργασιακό περιβάλλον, οι ευκαιρίες εξέλιξης, το επίπεδο εμπιστοσύνης, καθώς επίσης και η εταιρική κουλτούρα, στοιχεία τα οποία θα πρέπει επιτυχώς να πληρουνται, ώστε ο εργοδότης να καταφέρει να είναι στις πρωταρχικές επιλογές ενός εργαζόμενου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα αποτελέσματα της έρευνας Great Place to Work επιβεβαίωσαν ακριβώς την υψηλή ικανοποίηση των εργαζομένων της Kaizen Gaming, σχετικά με το εργασιακό τους περιβάλλον, καθώς επίσης, και ότι το συλλογικό πνεύμα αποτελεί βασική και ουσιαστική αξία της εταιρίας.

Κάπως έτσι, η συγκεκριμένη εταιρία αναγνωρίστηκε για δεύτερη φορά ως Great Place to Work στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνο, αφού, για πρώτη φορά, έλαβε την ομώνυμη πιστοποίηση και σε Πορτογαλία, Ρουμανία και Βουλγαρία, χώρες στις οποίες έχει αναπτύξει ισχυρή παρουσία και δραστηριότητα.

Την πρώτη φορά που η Kaizen Gaming έλαβε την πιστοποίηση Great Place to Work στην Ελλάδα, διακρίθηκε, στη συνέχεια, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταλαμβάνοντας την 9η θέση στα Best Workplaces Europe 2021, στην κατηγορία επιχειρήσεων με 500+ εργαζομένους, έχοντας καταφέρει έως σήμερα να έχει γίνει, από μια ομάδα 20 ατόμων το 2012, μία εταιρία με πάνω από 1.600 Kaizeners σε όλο τον κόσμο, και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες gametech εταιρίες διεθνώς.

Με γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη και την αξία #oneteam

Κατά τη διάρκεια του 2022 και μόνο, η Kaizen Gaming δημιούργησε 800 νέες θέσεις εργασίας, ενώ για το 2023 προβλέπεται να δημιουργήσει 1.000 επιπλέον θέσεις, καθώς δραστηριοποιείται σε 12 συνολικά χώρες, σε Ελλάδα και Κύπρο με το brand Stoiximan, και με το brand Betano σε 10 ακόμα χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ενδυναμώνει την παρουσία της με νέα γραφεία στις χώρες που δραστηριοποιείται, ενώ οι 1.600 και πλέον Kaizeners προέρχονται από 31 εθνικότητες και μιλούν περισσότερες από 17 γλώσσες.

Πρόκειται για το απόλυτο success story, που έχει ως «θεμέλιο λίθο» του, την έννοια της ομαδικότητας, ενισχύοντας συγχρόνως τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη. Διότι, οι Kaizeners λειτουργούν υπό το πνεύμα της αξίας #oneteam, χαρακτηριστικό της κουλτούρας από τα πρώτα «βήματα» της Kaizen Gaming.

Μάλιστα, όταν η «συνεχής εξέλιξη» δεν σταματά στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά μέσα από την ομαδική προσπάθεια καταφέρνει να ενισχύσει και την ατομική εξέλιξη των εργαζομένων, το αποτέλεσμα είναι ένα: να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες εξέλιξης κατακτώντας στόχους που ανοίγουν δρόμους για νέες προκλήσεις.

Το «συστατικό» της επιτυχίας για την επίτευξη ενός αυθεντικού Great Place to Work δεν είναι μυστικό: Εξέλιξη, ομαδικότητα και αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αυτό είναι το «τρίπτυχο» της επιτυχίας, που έκανε την Kaizen Gaming, η οποία συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας της σε Ελλάδα και εξωτερικό, να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για εργοδότες και εργαζόμενους, ένα πραγματικά great place to be great!