ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Affidea: Ο κορυφαίος Όμιλος διαγνωστικών κέντρων στην Ευρώπη ενισχύει την παρουσία του στην Ελλάδα

Affidea: Ο κορυφαίος Όμιλος διαγνωστικών κέντρων στην Ευρώπη ενισχύει την παρουσία του στην Ελλάδα

«Σταθμό» για τον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα αποτελεί η νέα εξαγορά του Ομίλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αffidea. Πλέον, η χώρα μας αποτελεί επίκεντρο ενός συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος, γεγονός που σηματοδοτεί ευκαιρίες ανάπτυξης, πάντα προς όφελος των ασθενών.

Ο Όμιλος Affidea ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά του διαγνωστικού κέντρου «Γενική Απεικονιστική», μία διαδικασία μέσω της οποίας ο τομέας της υγείας έρχεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η Αffidea, άλλωστε, είναι ο κορυφαίος Όμιλος διαγνωστικών κέντρων στην Ευρώπη, με παρουσία σε 15 χώρες και με αυτή την εξαγορά διαθέτει πλέον 330 κέντρα. Παράλληλα, συνεργάζεται με 11.000 επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας σε 12 εκατομμύρια ασθενείς κάθε χρόνο, ενώ η συνεχώς αναπτυσσόμενη πορεία της και στην Ελλάδα δείχνει το στίγμα της για τη συνέχεια της πορείας αυτής. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας, με συνεχή επέκταση του δικτύου, με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και κυρίως, με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η συγκεκριμένη εξαγορά άλλωστε, αφορά σε ένα αναγνωρισμένο και πλήρως εξοπλισμένο διαγνωστικό κέντρο, όπως ήταν επί χρόνια η «Γενική Απεικονιστική», που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1991 ως Διαγνωστικό κέντρο. Παρέχει όλο το φάσμα των απεικονιστικών και βιοπαθολογικών εξετάσεων, με προσήλωση στην υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία, ενώ ιδρύθηκε από τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας Κυριάκο Στριγγάρη. Το κομβικό σημείο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της, στην οδό Καρύστου 5, πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό «Πανόρμου», έχει επίσης σημασία ως προς την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με την πράξη αυτή, συνεχίζεται η περαιτέρω επέκταση του δικτύου της Affidea στην Αττική, με στόχο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας. Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, Θεόδωρος Καρούτζος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για την καθιέρωση του Ομίλου στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Προσερχόμαστε στην επένδυση αυτή, με βαθύ αίσθημα ευθύνης προς την διαχρονική προσφορά του κέντρου ‘Γενική Απεικονιστική’, με την υπόσχεση όχι μόνο να διατηρήσουμε, αλλά και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το υψηλότατο επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η εξαγορά αποτελεί μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού καθώς διευρύνει το πεδίο δράσης μας και αλλάζει τη δυναμική μας, επιτρέποντάς μας να εξυπηρετήσουμε μια νέα περιοχή της Αθήνας. Ο Όμιλος Affidea λειτουργεί με γνώμονα την αξιοπιστία και τον σεβασμό στους ανθρώπους, που τον έχουν καταστήσει κέντρο αναφοράς σε όλη τη χώρα και σε όλες τις αγορές της Ευρώπης όπου δραστηριοποιούμαστε», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Όμιλος με τα περισσότερα διαπιστευμένα Βιοπαθολογικά Εργαστήρια στα Βαλκάνια

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Αffidea έχει τα περισσότερα διαπιστευμένα Βιοπαθολογικά Εργαστήρια στα Βαλκάνια κατά το Διεθνές Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 15189:2012.Η τεχνική επάρκεια ενός Ιατρικού Εργαστηρίου για την έκδοση αξιόπιστων αποτελεσμάτων αναγνωρίζεται και βεβαιούται επίσημα μόνο με τη διαπίστευση. Αυτό προκύπτει μετά από την επιτυχή αξιολόγηση των Βιοπαθολογικών Εργαστηρίων του Ομίλου για την πιστή συμμόρφωσή τους προς τις απαιτήσεις του ειδικού για τα Ιατρικά Εργαστήρια Διεθνούς Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 15189:2012 από τον Εθνικό Φορέα, το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.). H πρωτιά αυτή προκύπτει από τον σταθερό προσανατολισμό και την δέσμευση της Affidea στην Ποιότητα.

Τέσσερα νέα δερματολογικά κέντρα σε Αττική και περιφέρεια από την Affidea

Παράλληλα, η Affidea προχώρησε σε μια σειρά επενδύσεων, που επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον του Ομίλου για τον ελληνικό, ευρύτερο χώρο της υγείας. Εντός του 2022, η Affidea προχώρησε στην έναρξη λειτουργίας τεσσάρων Δερματολογικών Κέντρων City Med στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα (Άλιμος, Καλαμάτα, Σπάρτη και Χανιά). Πρόκειται για μια κίνηση που εξελίσσει τη δυναμική και τις υπηρεσίες του Ομίλου Affidea ένα βήμα πιο πέρα, καθώς με τα Δερματολογικά Κέντρα η Affidea διευρύνει το πεδίο της δραστηριότητάς της, ενδυναμώνοντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι εξελίξεις και οι επενδύσεις αυτές ενισχύουν την ηγετική προοπτική του Ομίλου Affidea, ενώ αντανακλούν τη σαφή πρόθεσή του για διεύρυνση και ανάπτυξη. Η στρατηγική του Ομίλου για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου σε περισσότερες γεωγραφικές περιφέρειες και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Εξαγορά του Ομίλου Affidea από τον Όμιλο Groupe Bruxelles Lambert (GBL)

Την ίδια στιγμή, όμως, το 2022 αποτελεί χρονιά ορόσημο για ολόκληρο τον Όμιλο Affidea, καθώς εξαγοράστηκε από την Groupe Bruxelles Lambert (GBL), έναν εκ των κορυφαίων επενδυτών στην Ευρώπη. Καθώς η GBL επικεντρώνεται σε εταιρείες και κλάδους ανθεκτικούς, με μακροπρόθεσμες τάσεις ανάπτυξης, εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της Affidea σε υπάρχουσες και νέες αγορές, ενώ θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη σημαντική επένδυση της GBL στον τομέα της Υγείας.