ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανακοινώθηκε και επισήμως η διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου Athens Ledra

Ανακοινώθηκε και επισήμως η διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου Athens Ledra
Το πρώην Ledra Marriott επί της λεωφόρου Συγγρού, όπως αποτυπώνεται σε αυτήν τη φωτογραφία της Τρίτης 31 Μαΐου 2016, ημέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργαζίας EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Τη διακοπή της λειτουργίας του Athens Ledra Hotel (πρώην Ledra Marriott) απο σημερα 31 Μαΐου 2016, λόγω οικονομικών δυσχερειών, ανακοίνωσε η «ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικες επιχειρήσεις ΑΕ».

«Θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς τη μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοινωση του ξενοδοχείου.

Υπεθυμιζεται πως οι εργαζόμενοι ξεκινούν από το βράδυ επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες, και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους.

Οι εργαζόμενοι νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας μέσα αλλα και έξω απο το ξενοδοχείο, ενω στη συνέχεια ζητησαν ραντεβού με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου για να παρουν την απαντηση πως «ειναι απασχολημένος».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων βρέθηκε έξω απο το γραφείο του υπευθύνου, ζητώντας απαντήσεις για το μέλλον του ξενοδοχείου και το δικο τους, απαντηςεις που ποτε δεν πήραν, με τον υπεύθυνο να το «σκάει» απο την πισω πόρτα.

Athens Ledra εργαζόμενοι 2016 05 31 Στέλιος Στεφάνου 2536334

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας την Τρίτη 31 Μαΐου 2016. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία δεν έχει καταβάλει μισθούς από το Μάρτιο, αλλά ούτε και το δώρο του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πελάτες που διέμεναν εκείνη την ημέρα στο ξενοδοχείο είχαν ειδοποιηθεί να αποχωρήσουν, ενώ όσοι έφθασαν αργότερα στο ξενοδοχείο δεν έγιναν δεκτοί - Πηγή: EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου

Το ξενοδοχείο είχε βγει πριν από ένα χρόνο σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την τράπεζα Alpha bank και τιμή εκκίνησης στα 41,1 εκατ. ευρώ, ο οποίος όμως είχε αναβληθεί και η τιμή εκκίνησης αναπροσαρμόστηκε σε 47 εκατ. ευρώ.

Από τις 31 Δεκεμβρίου 2013, το ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Συγγρού έπαψε να λειτουργεί υπό την επωνυμία της διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας Marriott International, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ομίλου Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν ήρθαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης της μονάδας που έληγε στα τέλη του έτους. Την 1η Ιανουαρίου 2014, η μονάδα των 314 δωματίων μετονομάστηκε σε Athens Ledra Hotel, με την ιδιοκτήτρια εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. να διαχειρίζεται και να λειτουργεί το ξενοδοχείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ