ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πράσινη μετάβαση στην καθημερινότητά μας με καινοτομίες που προστατεύουν το περιβάλλον

Η πράσινη μετάβαση στην καθημερινότητά μας με καινοτομίες που προστατεύουν το περιβάλλον

Η φροντίδα του περιβάλλοντος μπορεί να είναι πράξη ατομική ή συλλογική, μικρότερη ή μεγαλύτερη, βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη. Ξεκινώντας από τα «απλά και καθημερινά», από δράσεις και επιλογές που μπορεί να έχουν αμελητέο ή και καθόλου αντίκτυπο στις συνήθειές μας, μπορούμε να πετύχουμε μια ουσιαστική αλλαγή ως προς τη σχέση μας με το περιβάλλον. Σήμερα, καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά τεχνολογικά άλματα, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι καινοτομίες που μας προσφέρει η τεχνολογία, μας διευκολύνουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι εφαρμογές στην καθημερινότητά μας είναι πλέον αμέτρητες: Από την ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από ΑΠΕ μέχρι τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες των αγαπημένων μας προϊόντων, πλέον έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε πιο οικολογικά και να επιλέγουμε αυτούς που εφαρμόζουν στην πράξη τη βιωσιμότητα και τις αρχές της. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Amita αλλάζει και παρουσιάζει το πρώτο μη αποσπώμενο καπάκι στην κατηγορία του χυμού, δίνοντάς μας την ευκαιρία για σωστότερη και πληρέστερη ανακύκλωση των συσκευασιών της.

Το νέο μη αποσπώμενο καπάκι της Amita είναι μια μικρή αλλαγή για εμάς, μία μεγάλη για το περιβάλλον

Οι συσκευασίες των χυμών Amita είναι ήδη 100% ανακυκλώσιμες και ως προς αυτό δεν έχει αλλάξει κάτι. Η μόνη αλλαγή είναι πως χάρη στην καινοτομία που ενσωματώνουν πλέον οι συσκευασίες αυτές, τα καπάκια τους δεν είναι πλέον αποσπώμενα. Όσον αφορά στο για ποιο λόγο αυτή η ιδιότητα είναι σημαντική, αρκεί να γνωρίζουμε πως πολύ συχνά τα καπάκια αυτού του τύπου -αν και ανακυκλώσιμα- διαχωρίζονται από την υπόλοιπη συσκευασία, με αποτέλεσμα συχνά να μην φτάνουν καν στον κάδο ανακύκλωσης. Ακριβώς αυτό επιχειρεί να διορθώσει η Amita, προτείνοντας στους καταναλωτές της τον τρόπο για σωστότερη ανακύκλωση, εφαρμόζοντας νωρίτερα τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία και την ελληνική νομοθεσία.

Έτσι, η Amita, πρωτοπορεί, εξοικειώνοντας τους καταναλωτές με μια νέα πρακτική έγκαιρα και άμεσα. Παρά το γεγονός πως το καπάκι είναι οπτικά το ίδιο με το προηγούμενο, η καινοτομία βρίσκεται στο γεγονός ότι παραμένει συνδεδεμένο στο δαχτυλίδι ασφαλείας της συσκευασίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα τέλειο άνοιγμα και συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οδηγείται στην ανακύκλωση, μαζί με ολόκληρη την ανακυκλώσιμη συσκευασία.

Τι καλύτερο άλλωστε, από ακόμη πιο, πρακτικά και εύκολα στη χρήση καπάκια, , μας δίνουν τη δυνατότητα να συμβάλλουμε στην ανακύκλωση επιπλέον ποσότητας πλαστικού ενώ συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας χυμό; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις άλλωστε, μετά την εφαρμογή του νέου μη αποσπώμενου καπακιού από την Amita, περισσότερα από 63 εκατομμύρια πλαστικά καπάκια θα μπορούν να απορριφθούν και να ανακυκλωθούν σωστά, μιας και θα παραμένουν συνδεδεμένα στο δαχτυλίδι ασφαλείας της συσκευασίας.

Ένας κόσμος χωρίς απορρίμματα

Στόχος της Amita, αλλά και της Coca-Cola Τρία Έψιλον γενικότερα, είναι η δημιουργία ενός κόσμου χωρίς απορρίμματα, ενός κόσμου δηλαδή όπου όλα τα αντικείμενα και όλα τα προϊόντα μετά τη χρήση τους, δεν θα επιβαρύνουν τον πλανήτη ως «άχρηστα απορρίμματα», αλλά αντίθετα θα μπορούν να ανακυκλωθούν και να αποκτήσουν μια δεύτερη ζωή. Όπως είναι φανερό τόσο από τα νέα καπάκια των συσκευασιών όσο και από μια σειρά από άλλες λεπτομέρειες, αξίζει σήμερα, να μην αφήνουμε τίποτα «στην τύχη» πόσω μάλλον για τόσο σημαντικά ζητήματα. Εφαρμόζοντας την Ευρωπαϊκή Οδηγία και την ελληνική νομοθεσία για το μη αποσπώμενο καπάκι σε όλο το χαρτοφυλάκιο των χυμών, πρώτη στην κατηγορία, δηλώνει την αποφασιστικότητά της να βοηθήσει στην επίλυση του παγκοσμίου προβλήματος των απορριμμάτων από συσκευασίες και να μην επιτρέψει να καταλήγουν στις θάλασσες μας, τα ποτάμια ή τις κοινωνίες μας.

Μέσα από τη δέσμευση αυτή, διευκολύνει τον καταναλωτή να ανακυκλώνει σωστά και ολοκληρωμένα τις συσκευασίες– σε όλο το χαρτοφυλάκιο των χυμών Amita, Amita Motion και Frulite , δηλαδή στους χυμούς του 1,5 λίτρου, του 1 λίτρου και των 330 ml.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη βιωσιμότητα, κάνοντας καλύτερη, πιο σωστή και ολοκληρωμένη ανακύκλωση, που αποτελεί πυλώνα της κυκλικής οικονομίας του μέλλοντος. Απολαμβάνοντας στιγμές απόλαυσης με τους αγαπημένους μας χυμούς Amita, Amita Motion και Frulite, γνωρίζουμε πλέον πως ταυτόχρονα μπορούμε πιο εύκολα να συνεισφέρουμε στην προστασία του πλανήτη: Αρκεί να ξεβιδώσουμε, να ανοίξουμε τη συσκευασία, να απολαύσουμε τον αγαπημένο μας χυμό με το μη αποσπώμενο καπάκι, να την κλείσουμε ακούγοντας το «κλικ» και να επαναλάβουμε, μέχρι να οδηγήσουμε πια το άδειο κουτί με το μη αποσπώμενο καπάκι για ανακύκλωση!