ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea Investments: Απέκτησε το κτήριo γραφείων της Viva Wallet στο Μαρούσι

Prodea Investments: Απέκτησε το κτήριo γραφείων της Viva Wallet  στο Μαρούσι
Το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε σε 31,5 εκατ. ευρώ.

Την απόκτηση από τη Viva Wallet σύγχρονου κτηρίου γραφείων στο Μαρούσι Αττικής ανακοίνωσε η PRODEA Investments.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για αυτοτελές κτήριο γραφείων, επί της οδού οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με εξαιρετική προβολή και άριστη προσβασιμότητα, το οποίο τηρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές και ενσωματώνει χαρακτηριστικά βιωσιμότητας φέροντας περιβαλλοντική πιστοποίηση «BREEAM In-Use».

Το ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 20.100 τ.μ. αναπτύσσεται σε δύο ανεξάρτητες πτέρυγες γραφείων με βοηθητικούς και αιθριακούς χώρους, συνολικής επιφανείας 10.985 τ.μ. και υπόγειες θέσεις στάθμευσης επιφάνειας 9.115 τ.μ.

Το ακίνητο είναι πλήρως εκμισθωμένο με βασικό μισθωτή την εταιρεία VivaWallet, κορυφαία Ευρωπαϊκή cloud-based neobank με παρουσία σε 24 Ευρωπαϊκές χώρες, προσηλωμένη στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που διαμορφώνουν το μέλλον των πληρωμών.

Το τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε σε 31,5 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από τα αντληθέντα κεφάλαια του πράσινου ομολόγου που εξέδωσε η PRODEA το 2021.

Όπως επισημαίνεται η εν λόγω συναλλαγή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη στρατηγική της PRODEA για εμπλουτισμό του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου με σύγχρονα κτήρια που λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, προσδίδοντάς της ηγετική θέση ως ιδιοκτήτρια βιώσιμων ακινήτων, γεγονός που της διασφαλίζει μακρόχρονες μισθωτικές συνεργασίες με τους κορυφαίους και πλέον αξιόπιστους ανά κλάδο μισθωτές όπως η VivaWallet στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Έρχεται δε να προστεθεί στις υφιστάμενες επενδύσεις της PRODEA στον βόρειο άξονα και ειδικότερα στην περιοχή του Αμαρουσίου, ενισχύοντας στρατηγικά την παρουσία της στο σημαντικότερο business district της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ