ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βρεττού: Μείωση NPEs και επιστροφή σε κερδοφορία οι άμεσες προτεραιότητες για την Attica Bank

Βρεττού: Μείωση NPEs και επιστροφή σε κερδοφορία οι άμεσες προτεραιότητες για την Attica Bank
INTIME

 Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και η δημιουργία οργανικού κεφαλαίου μέσω επιστροφής στην κερδοφορία είναι οι άμεσοι στόχοι της Διοίκησης της Attica Bank , όπως παρουσιάσθηκαν από την CEO της τράπεζας Ελένη Βρεττού στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Μιλώντας στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας που είχε ως βασικό θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 471,5 εκατ. ευρώ του ιδρύματος, χαρακτήρισε την εν λόγω ΑΜΚ ως «στρατηγική», λέγοντας πως θα θέσει τις βάσεις για μια ισχυρή κεφαλαιακή βάση και την εξυγίανση του ισολογισμού της τράπεζας.

Στο σημείο αυτό η κ. Βρεττού είπε πως το επιχειρησιακό σχέδιο της Attica Bank είναι φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό, και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στην επέτειο των 100 ετών της Attica Bank, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση του εν λόγω επιχειρησιακού σχεδίου η τράπεζα θα έχει αλλάξει σελίδα.

Κάνοντας σαφείς αιχμές στο πρόσφατο παρελθόν της τράπεζας η κ. Βρεττού ανέφερε πως θα πρέπει να αντιμετωπισθούν «παθογένειες τους παρελθόντος» και να υπάρξει διαφάνεια. «Θα επαναφέρουμε όρους πλήρους διαφάνειας σε κάθε σκέλος της τράπεζας», είπε. Η ίδια έθεσε ως απόλυτες προτεραιότητες το να αντιμετωπισθεί το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και να επανέλθει η τράπεζα σε κερδοφορία , ώστε να δημιουργηθεί οργανικό κεφάλαιο.

«Δεν θα είναι εύκολο, δεν θα είναι γρήγορο , αλλά θα είναι οριστικό αυτή τη φορά», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ