ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με ιδιαίτερα επιθετική εμπορική πολιτική το ξεκίνημα της «νέας» Nova

Με ιδιαίτερα επιθετική εμπορική πολιτική το ξεκίνημα της «νέας» Nova

Τους ισχύοντες «κανόνες» ανταγωνισμού στην τηλεπικοινωνιακή αγορά θέλει να «σπάσει» η Nova, το νέο ξεκίνημα της οποίας σηματοδοτείται με μία νέα ιδιαίτερα επιθετική εμπορική πολιτική σε όλες τις κατηγορίες υπηρεσιών με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητή τηλεφωνία, τις συνδέσεις οπτικών ινών και στα συνδυαστικά προγράμματα.

«Από σήμερα, η απεριόριστη επικοινωνία και οι υψηλές ταχύτητες ακόμα και στο 1Gbps είναι προσιτές, χωρίς ψιλά γράμματα και χρονικούς περιορισμούς. Η νέα Nova τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο και αυτή είναι μόνο η αρχή» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Παναγιώτη Γεωργιόπουλου κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Nova με τη Wind Ελλάς.

Μία ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι ότι οι προσφορές της Nova κινούνται στις περισσότερες περιπτώσεις σε χαμηλότερα επίπεδα για τους υφιστάμενους πελάτες σε σχέση με εκείνες για τους νέους πελάτες. Μάλιστα, τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν πως θέλουν να καλούν τους υφιστάμενους πελάτες και τους λένε ότι θα τους «κουρέψουν» τις δαπάνες τους για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην κινητή τηλεφωνία όπου το μηνιαίο πάγιο για σύνδεση συμβολαίου ξεκινά από τα 13 ευρώ για τους υφιστάμενους πελάτες και από τα 15 ευρώ για τους νέους πελάτες. Σημειωτέον πως όλα τα προγράμματα σύνδεσης συμβολαίου στην κινητή τηλεφωνία προσφέρουν απεριόριστο χρόνο ομιλίας και γενικότερα υπάρχει μία προσπάθεια απλοποίησης των πακέτων με τις τιμές να κινούνται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επίπεδα σε σχέση με τους υπόλοιπους «παίκτες». Για παράδειγμα, το πακέτο που προσφέρει απεριόριστη ομιλία, SMS αλλά και δεδομένα είναι στα 33 ευρώ το μήνα.

Αντίστοιχα, επιθετική είναι και η πολιτική στον τομέα των ευρυζωνικών συνδέσεων και ιδίως στο FTTH (fiber to the home). Συγκεκριμένα, η Nova προσφέρει σύνδεση 1 Gbps στα 33 ευρώ το μήνα, ενώ το ποσό για τα 500 Mbps είναι στα 26 ευρώ το μήνα. Βέβαια, η λεπτομέρεια είναι πως οι τιμές αυτές αφορούν τις περιοχές όπου η Nova έχει αναπτύξει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι. Αυτή τη στιγμή, η κάλυψη είναι σχετικά περιορισμένη καθώς εκτιμάται γύρω στα 100.000 γραμμές αλλά από την άλλη πλευρά αποτελεί ένα δείγμα της εμπορικής «επίθεσης» που έχει ξεκινήσει η εταιρεία. Σημειωτέον κιόλας πως οι τιμές για τις περιοχές που δεν υπάρχει κάλυψη από το ιδιόκτητο δίκτυο είναι στα 26 ευρώ για σύνδεση 100 Mbps και στα 33 ευρώ για σύνδεση 200 Mbps, οι οποίες είναι, επίσης, ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Τέλος, έμφαση υπάρχει και στα συνδυαστικά πακέτα που περιλαμβάνουν κινητή, σταθερή αλλά και συνδρομητική τηλεόραση (EON TV). Είναι χαρακτηριστικό ότι με 79 ευρώ το μήνα μπορεί ένας καταναλωτής να έχει σύνδεση στο 1 Gbps (με την προϋπόθεση της κάλυψης από το ιδιόκτητο δίκτυο της Nova), το πλήρες πακέτο της EON TV με όλο το αθλητικό περιεχόμενο αλλά και απεριόριστα λεπτά ομιλίας και δεδομένα στο κινητό του!



ΔΗΜΟΦΙΛΗ