ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό ελαιόλαδο με φύλλα χρυσού: Στα 1.000 ευρώ τα 250 ml - Το πιο ακριβό παγκοσμίως

Ελληνικό ελαιόλαδο με φύλλα χρυσού: Στα 1.000 ευρώ τα 250 ml - Το πιο ακριβό παγκοσμίως
7 στους 10 αγοραστές είναι από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και την Κορέα pixabay

Ελληνικό και «χρυσό» είναι το πιο ακριβό ελαιόλαδο παγκοσμίως. Περιέχει βρώσιμο χρυσό και το κόστος για μια συσκευασία των 250 ml, αγγίζει τα 1.050 ευρώ.

Ο λόγος, για το λάδι της εταιρείας Ε-LA-WON με φύλλα χρυσού το οποίο βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων από αραβικές βασιλικές οικογένειες στην Αραβική Χερσόνησο. Βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα ακριβότερα ελαιόλαδα του κόσμου.

Σύμφωνα με την εταιρία, πωλείται σε πολυτελές κουτί από χαρτόπανο, χειροποίητο, και προσφέρεται σε συσκευασία των 250ml. Το κόστος ανά συσκευασία να αγγίζει τα 1.050 ευρώ.

Το 70% του καταναλωτικού κοινού βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και την Κορέα ενώ πλέον η εταιρία προσπαθεί να κάνει «άνοιγμα» στην ανερχόμενη αγορά της Ταϊβάν.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει διενεργήσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα ελαιόλαδα διακρίνονται για την θεραπευτική ιδιότητα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν υψηλό φαινολικό δείκτη, αυξημένες πολυφαινόλες, οι οποίες είναι θεραπευτικές, καρδιοαγγειοπροστευτικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ