ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΤΑ: Ο Γρηγόρης Σκλήκας νέος Διευθύνων Σύμβουλος

ΕΛΤΑ: Ο Γρηγόρης Σκλήκας νέος Διευθύνων Σύμβουλος

Τον Γρηγόρη Σκλήκα ορίζει ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο στα ΕΛ.ΤΑ. το Υπερταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, παραιτήθηκε από τη θέση Γιώργος Κωνσταντόπουλος για λόγους ευθιξίας μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Πάτση.

Ο Γρηγόρης Σκλήκας είναι στέλεχος με διεθνή εμπειρία, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε θέσεις διοίκησης πολυεθνικών σε τομείς Food & Beverage. Έχει εργαστεί σε ώριμες και αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική και έχει ζήσει στην Ελλάδα, την Αραβική Χερσόνησο, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.

«Η μακρά επαγγελματική εμπειρία και η υψηλή εξειδίκευσή του, στους τομείς του Value Engineering & Integration, καθώς και τις στρατηγικές Επέκτασης & Ανάπτυξης με έμφαση στην εμπειρία του πελάτη, αποτέλεσαν κομβικό κριτήριο για την επιλογή του», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπερταμείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπερταμείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Υπερταμείου ορίζει ως νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο στα ΕΛ.ΤΑ. τον κ. Γρηγόρη Σκλήκα. Ο Γρηγόρης Σκλήκας είναι στέλεχος με διεθνή εμπειρία, έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε θέσεις διοίκησης πολυεθνικών σε τομείς Food & Beverage. Έχει εργαστεί σε ώριμες και αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική και έχει ζήσει στην Ελλάδα, την Αραβική Χερσόνησο, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.

Η μακρά επαγγελματική εμπειρία και η υψηλή εξειδίκευσή του, στους τομείς του Value Engineering & Integration, καθώς και τις στρατηγικές Επέκτασης & Ανάπτυξης με έμφαση στην εμπειρία του πελάτη, αποτέλεσαν κομβικό κριτήριο για την επιλογή του.

Ο CEO του Υπερταμείου Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης δήλωσε σχετικά: «Καλωσορίζουμε τον Γρηγόρη Σκλήκα στην «οικογένεια» του Υπερταμείου. Ο Γρηγόρης Σκλήκας με τη μακρά του εμπειρία θα υποστηρίξει τη στρατηγική μας για την υλοποίηση του πλάνου μετασχηματισμού των ΕΛ.ΤΑ. παράλληλα με την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορεία της εταιρείας. Το Υπερταμείο, από τον ρόλο του ενεργού μετόχου, θα συμβάλλει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.»

Ο κ. Μάριος Τέμπος, Group Procurement & Operations Officer του Υπερταμείου, που μέχρι σήμερα ασκούσε τα καθήκοντα του μεταβατικού Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΤΑ Α.Ε. ορίζεται μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές Α.Ε. με δεδομένη την λήξη της θητείας του Ερρίκου Τζαβάρα.

Γρηγόρης Σκλήκας / Σύντομο Βιογραφικό

Ο Γρηγόρης Σκλήκας είναι στέλεχος επιχειρήσεων με διεθνή εμπειρία, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε θέσεις διοίκησης πολυεθνικών, ηγέτιδες στους τομείς των γαλακτοκομικών, αρτοποιείας, αναψυκτικών & παγωτών.

Έχει εργαστεί σε ώριμες και αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική και έχει ζήσει με την οικογένειά του στην Ελλάδα, Αραβική Χερσόνησο, Ολλανδία και Ιρλανδία. Ειδικεύεται σε Value Engineering, Integration και στρατηγικές Επέκτασης & Ανάπτυξης. Διετέλεσε CEO Europe ARYZTA με έδρα το Δουβλίνο, η Aryzta Europe ηγείται στον τομέα των κατεψυγμένων αρτοπαρασκευασμάτων.

Προηγουμένως, εργάστηκε 11 χρόνια για τη Royal FrieslandCampina, ηγέτιδα εταιρεία διεθνώς στα γαλακτοκομικά, ήταν μέλος του παγκόσμιου Εκτελεστικού Συμβουλίου της FrieslandCampina και Πρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής & Αφρικής με έδρα την Χάγη, και νωρίτερα Εκτελεστικός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης FrieslandCampina & Διευθύνων Σύμβουλος FC Hellas (ΝΟΥΝΟΥ). Εργάστηκε επίσης 14 χρόνια στην Unilever, πιο πρόσφατα ως Διευθύνων Σύμβουλος Algida, και προηγουμένως ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Μέσης Ανατολής με έδρα την Jeddah.

Επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα και εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων συνεργαζόμενος με την BCG. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και είναι κάτοχος MSc Computer Science. Έχει ταξιδέψει εκτενώς και απολαμβάνει τις προκλήσεις της αγοράς σαν ευκαιρία για επιχειρηματική και προσωπική ανάπτυξη. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ