ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγουν τις πύλες τους τα Ποσειδώνια 2016

Ανοίγουν τις πύλες τους τα Ποσειδώνια 2016

Σήμερα στις 6 το απόγευμα ανοίγει τις πύλες της η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo πλησίον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Την έκθεση, που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 10 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 89 χώρες θα δώσουν το «παρών» στα Ποσειδώνια 2016. Συνολικά περίπου 20.000 επισκέπτες αναμένεται να περιηγηθούν στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται κάθε δεύτερη χρονιά και διακινεί περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου.

Με αύξηση του εκθεσιακού χώρου που υπερβαίνει το 15% και συνολική έκταση που ξεπερνά τα 40.000 τετραγωνικά μέτρα, καθώς και πάνω από 40 συνέδρια και νέα αθλητικά γεγονότα, τα φετινά 25α Ποσειδώνια θα είναι τα μεγαλύτερα στη σχεδόν 50ετή ιστορία τους, όπως επιβεβαιώνεται από τους διοργανωτές της πιο σημαντικής ναυτιλιακής έκθεσης στον κόσμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση υπολογίζεται πως συνεισφέρει πάνω από 60 εκατ. ευρώ στην οικονομία από δραστηριότητες όπως η φιλοξενία χιλιάδων ανθρώπων, οι κατασκευές περιπτέρων, οι μεταφορές και οι εκτελωνισμοί και οι εταιρικές εκδηλώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ