ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα βιο-ενεργά συμπληρώματα διατροφής: H απαίτηση της σημερινής εποχής

Τα βιο-ενεργά συμπληρώματα διατροφής: H απαίτηση της σημερινής εποχής

Οι απαιτητικοί ρυθμοί εργασίας που καθημερινά βιώνουμε, μας καλούν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διατροφή μας, καθότι αναζητούμε μέσω του φαγητού την ενέργεια που απαιτείται για να αντεπεξέλθουμε.

Είναι αλήθεια, πως ελάχιστοι προλαβαίνουν να λαμβάνουν όλα τα γεύματα των απαιτούμενων διατροφικών αξιών και αρκετοί -κατ’ επέκταση- στρέφονται σε συμπληρώματα διατροφής. Ποια συμπληρώματα διατροφής όμως μπορούμε να εμπιστευόμαστε και σε ποιο νομικό πλαίσιο έγκειται η κυκλοφορία τους;

Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια η επιστήμη της διατροφής φαίνεται να απομακρύνθηκε από την έννοια της επαρκούς διατροφής και να στράφηκε σε αυτόν της βέλτιστης διατροφής. Οι ανάγκες για δημιουργία και παραγωγή καλύτερων τροφών συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη των «βιολειτουργικών τροφίμων» ή «superfoods». Πρόκειται για «τρόφιμα», που πέραν της διατροφικής αξίας, διαθέτουν συστατικά τα οποία δρουν ευεργετικά σε συγκεκριμένες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Έτσι, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ατόμων έχει υιοθετήσει τη λήψη τους και τα έχει συμπεριλάβει στον τρόπο ζωής ως μέτρο πρόληψης έναντι των ασθενειών.

Είναι αρκετά σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως η κατηγορία αυτή των προϊόντων διαφέρει από την έννοια φάρμακο, διότι ως φάρμακο χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε χημική ουσία ή προϊόν παρουσιάζει φαρμακολογικές ιδιότητες και επομένως είναι σε θέση να προκαλέσει μεταβολές σε φυσιολογικές λειτουργίες οργανικών ή βιοχημικών συστημάτων. Είναι σαφές πως τα συμπληρώματα διατροφής είναι βιομηχανικά προϊόντα. Αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές θρεπτικών συστατικών ή άλλων ουσιών με θρεπτικές ή φυσιολογικές επιδράσεις, διατιθέμενα σε δοσιμετρικές μορφές, με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας.

IPPOFAES ATHLITIS

Στην κορυφή των συμπληρωμάτων διατροφής τοποθετείται το Ιπποφαές, που περιέχει περισσότερα από 190 φυτοθρεπτικά συστατικά, δηλαδή ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση, ενώ προσφέρει ενέργεια, τόνωση και ευεξία. Είναι ο παγκόσμιος βασιλιάς των φυτών στα θρεπτικά συστατικά, στα τρόφιμα αλλά και κορυφαίο παγκοσμίως σε λιπαρά οξέα (Ω3, Ω6, Ω7, Ω9), βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Με λίγα, λόγια, το Ιπποφαές της Superfoods αποδεδειγμένα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος ομορφιάς χαρίζοντας λαμπερά μαλλιά, δέρμα, νύχια, ενώ συστήνεται για πρόληψη εμφάνισης καρδιακών παθήσεων ακόμα και ορισμένων μορφών καρκίνου.

IPPOFAES PACKSHOT

ΔΗΜΟΦΙΛΗ