ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Wade Adams για την πώληση της ΑΚΤΩΡ

Ελλάκτωρ: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Wade Adams για την πώληση της ΑΚΤΩΡ
Με βάση το σχετικό σχεδιασμό η Wade Adams και ο Δημήτρης Κούτρας, βασικός μέτοχος της Adamas Group Limited θα αποκτήσουν το 100% της ΑΚΤΩΡ,

Την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited, για ενδεχόμενη πώληση του συνόλου των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε η Ελλάκτωρ με επιστολή της στο Χρηματιστήριο.

 

Επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του CNN Greece, με βάση το σχετικό σχεδιασμό η Wade Adams και ο Δημήτρης Κούτρας, βασικός μέτοχος της Adamas Group Limited θα αποκτήσουν το 100% της ΑΚΤΩΡ, με την κατασκευαστική εταιρεία όμως να διατηρεί συνεργασία με τον όμιλο, αποτελώντας το όχημά του για τον τεχνικό τομέα.

Αντίστοιχα, η Ελλάκτωρ θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι των παραχωρήσεων, της «πράσινης» ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και του Real Estate, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο σταθερή και επαναλαμβανόμενη κερδοφορία.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα φέρει στα ταμεία της Ελλάκτωρ περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ ρευστότητας, ποσό που ενισχύει τη θέση της σε μελλοντικά έργα, συμπεριλαμβανομένης και της διεκδίκησης της Αττικής Οδού.

Επιπλέον, η συνεργασία με την Wade Adams –έναντι οποιασδήποτε άλλης ελληνικής κατασκευαστικής- εξασφαλίζει πως η Ελλάκτωρ θα έχει ένα τεχνικό όχημα με το οποίο δεν θα τίθεται θέμα ανταγωνισμού ή σύγκρουσης συμφερόντων σε κανένα έργο, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος. Και παράλληλα, δεν θα απαιτηθεί η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να καθυστερήσει τη συμφωνία για αρκετούς μήνες.

Σημειώνεται ότι η Wade Αdams είναι κατασκευαστικός Όμιλος, με έδρα το Nτουμπάι ενώ ήδη από το 1976 δραστηριοποιείται ως επί το πλείστον σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Απασχολεί περισσότερους από 11.000 εργαζόμενους και διαθέτει στόλο άνω των 4.000 κατασκευαστικών οχημάτων ενώ έχει ολοκληρώσει σειρά μεγάλων έργων στην περιοχή, μεταξύ των οποίων αεροδρόμια, γέφυρες, φράγματα, οδικά έργα κλπ.

Αντίστοιχα η ΑΚΤΩΡ έχει ανεκτέλεστο έργο 2,7 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου του 2022 ενώ για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2022 είχε περάσει σε ουδέτερο οικονομικό αποτέλεσμα, καταγράφοντας οριακές ζημιές 100.000 ευρώ το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2022

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ στο Χρηματιστήριο έχει ως εξής:

Η Διοίκηση της εταιρείας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία») σε συνέχεια της από 26.01.2023 ανακοίνωσής της, προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ανακοινώνει την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited, για ενδεχόμενη πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις σχετικά με την εξέλιξη της ανωτέρω διαδικασίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ