ΔΙΕΘΝΗ

Philips: Σε 6.000 απολύσεις θα προχωρήσει εταιρεία μέχρι το 2025

Philips: Σε 6.000 απολύσεις θα προχωρήσει εταιρεία μέχρι το 2025
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ο νέος διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι η επιλογή αυτή ήταν μια «απαραίτητη παρέμβαση προκειμένου να γίνουμε ανταγωνιστικοί» AP Photo/Elaine Thompson

Την απόφαση να καταργηθούν 6.000 θέσεις εργασίας, έλαβε ο ολλανδικός όμιλος Philips, την οποία και κοινοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ρόι Τζέικομπς τη Δευτέρα (30/1).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο CNBC, η εταιρεία προχώρησε στην απόφαση αυτή, προκειμένου να αποκατασταθεί η απώλεια εσόδων της, μετά την ανάκληση ελαττωματικών αναπνευστήρων που έχασαν το 70% της αγοραίας αξίας τους.

Ο όμιλος σε ανακοίνωσή του, ενημέρωσε ότι οι μισές από τις περικοπές θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν εντός του 2023, ενώ οι υπόλοιπες θα γίνουν έως το 2025.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ο νέος διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι η επιλογή αυτή ήταν μια «απαραίτητη παρέμβαση προκειμένου να γίνουμε ανταγωνιστικοί», ενώ συμπλήρωσε πως «εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη τεχνολογιών στον τομέα της υγείας, ενώ μέχρι τώρα έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό χαρτοφυλάκιο».

Επιπλέον, ο Ρόι Τζέικομπς πρόσθεσε ότι, «αλλά δεν εξάγαμε την αξία από τα τμήματα αυτά επειδή δεν εφαρμόσαμε σωστά το επιχειρηματικό πλάνο. Υπ' αυτή την έννοια, η στρατηγική που παρουσιάζω σήμερα εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην οργανική ανάπτυξη, στο εν λόγω χαρτοφυλάκιο και την αξιοποίηση αυτού στο έπακρο».

Η νέα αναδιοργάνωση που σημειώνεται στην εταιρεία, έρχεται ως συνέχεια ενός πλάνου που είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβρη του 2022, που αφορούσε στη μείωση της εργατικής δύναμής της, σε ποσοστό 5% ή κατά 4.000 θέσεις εργασία, καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την ανάκληση εκατομμυρίων αναπνευστήρων που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου, λόγω ανησυχιών πως ο αφρός που χρησιμοποιείται στα μηχανήματα αυτά μπορεί να γίνει τοξικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ