ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Αναβάθμιση από τη Fitch σε "Β" από "Β-"

Τράπεζα Πειραιώς: Αναβάθμιση από τη Fitch σε "Β" από "Β-"
INTIME NEWS

Την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς σε "B” από "Β-” αναβάθμισε η Fitch.

Η κίνηση αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας αλλά και των υπολοίπων συστημικών τραπεζών.

Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε τη βιωσιμότητα της τράπεζας, επίσης σε "Β” από "Β-” με θετικές.

Σύμφωνα με τη Fitch, η εν λόγω αναβάθμιση αποτελεί αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης προόδου που σημειώνει η Τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της και την ενίσχυση των δεικτών κεφαλαίων μέσω της διαρθρωτικής βελτίωσης της κερδοφορίας και της διαχείρισης κεφαλαίου.

Κινήσεις που, όπως σημειώνει η Fitch, έχουν βελτιώσει τα «μαξιλάρια» που διαθέτει η τράπεζα σε σχέση με τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις και σε σημαντική μείωση των βαρών από προβληματικά περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα πάντα με τη Fitch, οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες του ότι η πρόσθετη εκκαθάριση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων και η βελτίωση της κερδοφορίας της θα ενισχύσουν περαιτέρω την κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Τέλος, ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η αναμενόμενη ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας το τρέχον έτος, ακόμη και υπό το πρίσμα της επικρατούσαν αβεβαιότητα, ενισχύει περαιτέρω την αναβάθμιση της τράπεζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ