ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Samsung: Tα νέα smartphones της σειράς Galaxy S23 αλλάζουν τα δεδομένα

Samsung: Tα νέα smartphones της σειράς Galaxy S23 αλλάζουν τα δεδομένα
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως δείχνει ότι δεν θέλει να χάσει τα σκήπτρα και τα νέα μοντέλα απευθύνονται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς

Με πολλές και σημαντικές βελτιώσεις σε τομείς όπως είναι η κάμερα, ο σχεδιασμός και οι επιδόσεις έρχονται τα νέα smartphones της σειράς Galaxy S23 που ανακοίνωσε η Samsung το βράδυ της Τετάρτης (01/02).

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως δείχνει ότι δεν θέλει να χάσει τα σκήπτρα και τα νέα μοντέλα απευθύνονται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς με στόχο να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών ιδίως όσον αφορά στις δυνατότητες προσωποποίησης.

Η σειρά Galaxy S23 αποτελείται από 3 μοντέλα. Το κορυφαίο είναι το Galaxy S23 Ultra, το οποίο διαφοροποιείται τόσο όσον αφορά στην κάμερα καθώς χρησιμοποιεί τον κορυφαίο αισθητήρα της αγοράς με ανάλυση που φθάνει στα 200 megapixel αλλά και στο γεγονός ότι ενσωματώνει μία γραφίδα (S Pen) για καλύτερη εμπειρία. Τα άλλα δύο είναι τα Galaxy S23 και S23+, η βασική διαφορά των οποίων είναι στο μέγεθος της οθόνης.

Όλα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία με την πώληση στα καταστήματα να ξεκινά στις 17 Φεβρουαρίου. Όσον αφορά στις τιμές τους ξεκινάνε από τα 999 ευρώ για το Galaxy S23, τα 1249 ευρώ για το Galaxy S23+ και τα 1449 ευρώ για το Galaxy S23 Ultra.

samsung2.jpg

Samsung Galaxy S23 Ultra

Η «ναυαρχίδα» της σειράς είναι, φυσικά, το Galaxy S23 Ultra. Η Ultra έκδοση στα μοντέλα Galaxy S έχει πολλούς οπαδούς λόγω του S Pen που συνοδεύει τη συσκευή και τοποθετείται μέσα σε αυτή όταν δεν χρησιμοποιείται, αλλά το χαρακτηριστικό που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι προφανώς η αλλαγή στη βασική wide κάμερα στην πίσω πλευρά της συσκευές που διαθέτει αισθητήρα στα 200 MP!

Η προσθήκη αυτού του αισθητήρα δίνει τη δυνατότητα για φωτογραφίες με εξαιρετική ποιότητα και λεπτομέρειες, σε ανάλυση επαγγελματικού επιπέδου. Επίσης, υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις στο λογισμικό με το Adaptive Pixel να εναλλάσσει μεταξύ 12MP, 50MP και 200MP για να επιλέγεται αυτόματα η ποιότητα της φωτογραφίας ανάλογα με την περίσταση. Επίσης, οι αλλαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις και στις νυχτερινές λήψεις με την Samsung να δηλώνει ότι με τη χρήση ενός τριπόδου είναι εφικτές ακόμη αστροφωτογραφίες.

Σε επίπεδο επιδόσεων, η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι η Samsung επέλεξε τον Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm ως τον επεξεργαστή που χρησιμοποιεί, ο οποίος προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, ενώ το ενισχυμένο σύστημα ψύξης βοηθά με τη σειρά του σε μία σειρά από τομείς όπως είναι το gaming. Η μπαταρία φτάνει τα 5000mAh και παραμένει ίδια με του προηγούμενου μοντέλου, όμως ο Snapdragon αναμένεται να προσφέρει καλύτερη αυτονομία.

Όσον αφορά στην οθόνη παραμένει στις 6,8 ίντσες, όμως ο σχεδιασμός έχει αλλάξει και η αίσθηση που δίνει η συσκευή είναι πολύ καλύτερη. Επιπλέον, με δεδομένο το μικρό μέγεθος της selfie camera, η οθόνη είναι ιδανική για παρακολούθηση βίντεο και multi-tasking, ειδικά αν χρησιμοποιείται και η γραφίδα. Η οθόνη είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X με αυτόματα προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης 1-120Hz.

Αρκετές αλλαγές υπάρχουν, όμως, στο κομμάτι της εμπειρίας του χρήστη καθώς το μενού της συσκευής έχει βελτιωθεί σημαντικά, ειδικά στον τομέα της προσωποποίησης. Σύμφωνα με τη Samsung πρόκειται για κάτι που ζητούν όλο και περισσότεροι οι καταναλωτές που είναι διατεθειμένοι να δώσουν ένα σημαντικό ποσό για ένα κορυφαίο smartphone αλλά θέλουν να προσαρμόζεται στα δικές τους προτιμήσεις.

Όσον αφορά τη μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο, θα υπάρχουν τρεις συνδυασμοί. Η βασική έκδοση έρχεται με 8 GB μνήμη και 256 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο με την τιμή στα 1449 ευρώ, ενώ θα υπάρχει και μοντέλο με 12 GB μνήμη και 512 GB αποθηκευτικό χώρο στα 1629 ευρώ. Η κορυφαία έκδοση με 12 GB μνήμη θα έχει αποθηκευτικό χώρο 1 TB και την τιμή να φθάνει στα 1869 ευρώ. Γενικότερα, η Samsung επέλεξε να αυξήσει τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, εγκαταλείποντας τα 128 GB υποστηρίζοντας ότι οι ανάγκες των χρηστών για αποθήκευση εφαρμογών και αρχείων έχουν αυξηθεί σημαντικά, ιδίως λόγω της πολύ καλύτερης ποιότητας όσον αφορά τις φωτογραφίες και τα video που «τραβάνε» με τις κάμερες που διαθέτουν πλέον τα νέα μοντέλα.

Samsung Galaxy S23/S23+

Ακολουθώντας την παράδοση των τελευταίων ετών, η Samsung παρουσίασε και δύο μοντέλα με κορυφαίες επιδόσεις αλλά αρκετές διαφορές σε σχέση με την Ultra έκδοση.

Η μία διαφορά είναι η απουσία του S Pen και η άλλη ότι δεν ενσωματώνουν τον αισθητήρα των 200 MP χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κάμερα δεν κινείται σε κορυφαία επίπεδα.

Μεταξύ του Galaxy S23 και του S23+ η διαφορά είναι στο μέγεθος της οθόνης. Το Galaxy S23 έρχεται με οθόνη 6,1 ιντσών και το Galaxy S23+ με οθόνη 6,6 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις το πάνελ είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X με προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης 48-120Hz και ανάλυση (FHD+).

Στην οπίσθια πλευρά, οι δύο συσκευές έχουν σύστημα τριπλής κάμερας με τη βασική να διαθέτει ανάλυση 50MP (f/1.8 OIS). Συνοδεύεται από μία ultra-wide 12MP (f/2.2) και έναν τηλεφακό 10MP (f/2.4 OIS) που προσφέρει οπτικό zoom 3x. Σε ολόκληρη τη σειρά χρησιμοποιείται τεχνολογία Super HDR, που διατηρεί τις λεπτομέρειες σε πολύ φωτεινά ή πολύ σκοτεινά σημεία μιας φωτογραφίας. Σημαντικές βελτιώσεις έχουμε και στο κομμάτι των νυχτερινών λήψεων που έχουν περισσότερες λεπτομέρειες και μειωμένο θόρυβο. Επιπλέον, η βελτιωμένη οπτική σταθεροποίηση προσφέρει σταθερότερες λήψεις με λιγότερη θολούρα, ακόμη και τη νύχτα, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο. Και εδώ υπάρχει η δυνατότητα για αστροφωτογραφίες, για τις οποίες απαιτείται τρίποδο. Μία νέα λειτουργία, είναι η φωτογράφιση με “double exposure”, όπου δύο εικόνες συνδυάζονται σε μία!

Ο επεξεργαστής είναι και εδώ ο Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm, ενώ η μνήμη είναι στα 8 GB. Η διαφορά είναι στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο καθώς το Galaxy S23 έρχεται με εκδόσεις στα 128 GB (στα 999 ευρώ) και στα 256 GB (στα 1059 ευρώ), ενώ το Galaxy S23+ με 256 GB (στα 1249 ευρώ) και 512 GB (στα 1369 ευρώ).

Η μπαταρία των συσκευών είναι μεγαλύτερη από των αντίστοιχων προκατόχων τους, με το Galaxy S23 να διαθέτει χωρητικότητα 3900mAh και το Galaxy S23+ χωρητικότητα 4700mAh. Μαζί με τον Snapdragon 8 Gen 2, η αυτονομία αναμένεται να κινηθεί σε αρκετά καλύτερα επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ