ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπάρχει μόνο μια Γη. Ζούμε μονάχα μια φορά

Υπάρχει μόνο μια Γη. Ζούμε μονάχα μια φορά

Η Danone αποτίνει φόρο τιμής στον Antoine Riboud με αφορμή τα 50 χρόνια από την ιστορική του ομιλία στη Μασσαλία. Η ομιλία αυτή έθεσε τις βάσεις για το σημερινό σύστημα αξιών της εταιρίας Danone, και αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στην εξέλιξη της.

Η ομιλία αυτή έγινε από τον Antoine Riboud στη Μασσαλία, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου του C.N.P.F. (ο πρόγονος της MEDEF, της γαλλικής ομοσπονδίας εργοδοτών), στις 25 Οκτωβρίου 1972.

Ο λόγος που αποτελεί ιστορική στιγμή τόσο για τη Danone όσο και για τα εργασιακά δεδομένα είναι ότι για πρώτη φορά, ο επικεφαλής μιας μεγάλης εταιρείας έσπασε ένα ταμπού και τόλμησε να υπερασπιστεί δημόσια πράγματα για τα οποία ο κόσμος δεν ήθελε να μιλάει εκείνη την εποχή: το γεγονός ότι η ευθύνη της επιχείρησης δεν σταματά στα τείχη των εργοστασίων, ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη για τις εταιρείες χωρίς πρωτοβουλίες εταιρικής ευθύνης.

Οι αρχές που ενέπνευσε ο Antoine Riboud βασίζονται στη φιλοδοξία της Εταιρείας να δημιουργήσει αξία τόσο για τους μετόχους όσο και για την κοινωνία. Ενέπνευσε επίσης την εταιρική της αποστολή: «Να προσφέρουμε υγεία μέσω των τροφίμων σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται» και αποτέλεσε το θεμέλιο του «One Planet. One Health», ενός πλαισίου δράσης που αντικατοπτρίζει την ισχυρή πεποίθηση της Danone ότι η υγεία των ανθρώπων και του πλανήτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Μερικές μόνο από τις πιο σημαντικές φράσεις που ειπώθηκαν στην ομιλία είναι:

- Η εταιρική ευθύνη δεν τελειώνει στην πύλη του εργοστασίου ή στην πόρτα του γραφείου. Επηρεάζει την ποιότητα ζωής όλων μας.

-Υπάρχει μόνο μία γη. Ζούμε μονάχα μία φορά

- Ας διοικήσουμε τις επιχειρήσεις μας τόσο με την καρδιά όσο και με το μυαλό

- Είναι σαφές ότι η ανάπτυξη δεν πρέπει πλέον να είναι αυτοσκοπός, αλλά μάλλον ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση της ποιότητας ζωής χωρίς ποτέ να είναι επιζήμια για αυτήν.

Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού, η Danone Nutricia Ελλάδος έχει ετοιμάσει ένα πλάνο δραστηριοτήτων για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των δράσεων για τον πλανήτη, τους συνανθρώπους μας και των εργαζομένων της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ