ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκπαιδευτική Αναγέννηση: «Καθρέφτης» αξιοπιστίας οι διακρίσεις των μαθητών

Εκπαιδευτική Αναγέννηση: «Καθρέφτης» αξιοπιστίας οι διακρίσεις των μαθητών

Όσοι μεγαλώνουμε παιδιά και διανύουμε μαζί τους το συναρπαστικό «ταξίδι» της μάθησης από τη μία βαθμίδα στην άλλη ξέρουμε καλά πως η επιλογή του κατάλληλου σχολικού περιβάλλοντος είναι μία απόφαση που απαιτεί αρκετή σκέψη και έρευνα.

Θέλοντας να προσφέρουμε μόνο το καλύτερο στους μικρούς μαθητές, χρειάζεται να είμαστε σίγουροι πως έχουμε επενδύσει σε ένα σύγχρονο σχολείο, το οποίο θα βοηθήσει το παιδί μας να «ανθίσει» και να γίνει μελλοντικά η καλύτερη δυνατή εκδοχή του.

Το σχολείο είναι η επόμενη κοινωνική ομάδα στην οποία εντάσσεται ένα παιδί μετά την οικογένεια. Ακριβώς για αυτό, είναι απαραίτητο η σχολική μονάδα και το εκπαιδευτικό προσωπικό να το εμπνέουν να εξασκεί τα ταλέντα του και να ασχολείται με τα επιστημονικά πεδία που διεγείρουν την περιέργειά του. Ανεξάρτητα από το αν το παιδί προτιμά τις θετικές ή θεωρητικές επιστήμες, τις τέχνες, τον αθλητισμό ή τη ρομποτική, το σχολείο πρέπει να διαθέτει τα εργαλεία και την προσέγγιση, ώστε να το παρακινεί να γνωρίζει καλύτερα τις δυνατότητές του.

Ένα τέτοιο πρότυπο σχολείο είναι και η Εκπαιδευτική Αναγέννηση, η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ολοκληρωμένης, ουσιαστικής παιδείας και πολλών διακρίσεων σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, διακρίσεων που επιβεβαιώνουν πως είναι μία ανεκτίμητη επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας.

Πώς το σχολείο διαμορφώνει το παιδί σε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα

Η εκπαίδευση έχει αλλάξει σημαντικά από όταν ήμασταν εμείς μαθητές. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε πώς έχουν διαμορφωθεί τα προγράμματα σπουδών σε κάθε βαθμίδα ή πόσο έχει αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική μέθοδος, ξέρουμε τι ζητάμε από το σχολείο του παιδιού μας: Να είναι ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου το παιδί θα λαμβάνει την απαραίτητη προσοχή με βάση τις ανάγκες του, αγάπη και αστείρευτα ερεθίσματα, ένα περιβάλλον που θα το καλλιεργεί πνευματικά, ηθικά και κοινωνικά, ώστε να διαμορφωθεί αργότερα σε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Και αν υπάρχει κάτι που επιβεβαιώνει το ότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση ανταποκρίνεται σε όλα τα παραπάνω, δεν είναι μόνο το υψηλό και ποιοτικό εκπαιδευτικό επίπεδο που προσφέρει, αλλά το γεγονός πως προετοιμάζει το παιδί για τις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής. Καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε κάθε μαθητής να προετοιμαστεί ομαλά για την ένταξή του στην κοινωνία.

Να αναφέρουμε απλώς ότι, πέρα από το καθιερωμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο εξασφαλίζει στα παιδιά ουσιαστική μόρφωση, κριτική ικανότητα και συνθετική σκέψη, όλοι οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε Ομίλους, οι οποίοι επενδύουν στις κλίσεις και τα ταλέντα των παιδιών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με επιστημονικά πεδία και δραστηριότητες που αγαπούν.

Όλα αυτά ενώ, παράλληλα, το Σχολείο διασφαλίζει τόσο στους μαθητές όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον ένα πακέτο παροχών που περιλαμβάνει συμβουλευτική υποστήριξη, επαγγελματικό προσανατολισμό, επαφές με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, νοσηλευτική υπηρεσία, σίτιση, μετακίνηση με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα E-School και εκπαιδευτικά βοηθήματα.

Όταν οι διακρίσεις των μαθητών γίνονται ένας «καθρέφτης» του σχολείου

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως «καθρέφτης» ενός σχολείου δεν είναι οι υποδομές ή το εκπαιδευτικό προσωπικό του αλλά οι ίδιοι οι μαθητές του, διότι αυτοί αντανακλούν την ποιότητα του ακαδημαϊκού και του παιδαγωγικού έργου που προσφέρει. Ακριβώς για αυτό, με μία ματιά στις διακρίσεις που έχουν λάβει οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης τα τελευταία χρόνια, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για ένα σχολείο με όραμα, το οποίο ενθαρρύνει τους μαθητές να ξεχωρίσουν για το ήθος και τα ταλέντα τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι συνεχόμενες διακρίσεις μαθητών του Σχολείου σε επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε πανελλήνια ή διεθνή πρωταθλήματα debate και συνέδρια. Μόνο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, οι μαθητικές ομάδες ρομποτικής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχουν κερδίσει συνολικά οκτώ φορές την 1η θέση και έχουν συμμετάσχει σε 7 Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η Εκπαιδευτική Αναγέννηση πρόσφατα κατέκτησε και το Χρυσό Βραβείο των Education Leaders Awards στην ενότητα «Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης» και συγκεκριμένα για την υιοθέτηση του προγράμματος SWAPLANET «Δίνω στα ρούχα μου και στον πλανήτη μια δεύτερη ζωή». Μάλιστα, στον ίδιο θεσμό έχει καταφέρει να αποσπάσει δύο ακόμη διακρίσεις και, συγκεκριμένα, το Χρυσό Βραβείο στη κατηγορία «Νεανική Επιχειρηματικότητα», καθώς και το Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων», για μαθητές που συμμετέχουν στον Όμιλο Formula 1 in Schools.

Εξίσου υψηλές θέσεις έχουν λάβει οι μαθητές του Σχολείου στον Πανελλήνιο και στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Formula 1 in Schools, ενώ έχουν ξεχωρίσει σε Διαγωνισμούς Φυσικών Επιστημών EUSO κατακτώντας την 1η θέση το 2020 και τη 2η θέση το 2022. Επίσης, έχουν διακριθεί σε αγγλόφωνα πρωταθλήματα debate, όπως το International Competition for Young Debaters στο Cambridge University και το Harvard Model Congress Europe.

Επιπλέον, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί 1 από τα 9 σχολεία στην Ευρώπη και 1 από τα 3 σχολεία στην Ελλάδα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα LIFEFORCE (Learning Initiative For Elementary school Fun-Oriented Resuscitation Coaching Europewide) με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση μικρών μαθητών (6 έως 10 ετών) σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στις Πρώτες Βοήθειες, χρησιμοποιώντας καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και διασκεδαστικές, πρακτικές δραστηριότητες.

Για να μπορέσει η Εκπαιδευτική Αναγέννηση να προσφέρει μία σχολική μονάδα που θα «αγκαλιάζει» τα παιδιά σαν ένα δεύτερο σπίτι, έχει διαμορφώσει μία εντυπωσιακή κτηριακή εγκατάσταση, η οποία περιλαμβάνει εργαστήρια, βιβλιοθήκη, γήπεδα, στίβο, αίθουσες χορού, εστιατόριο, κολυμβητήριο και όχι μόνο. Κάπως έτσι, και με την πολύτιμη βοήθεια των παιδαγωγών, οι οποίοι προσεγγίζουν τον ρόλο τους με ακεραιότητα και υπευθυνότητα, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση έχει δημιουργήσει εδώ και 20 χρόνια τις βάσεις που προσφέρουν ουσιαστική παιδεία και αληθινό ενδιαφέρον σε όλους τους μαθητές της.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, στο 22950 29840, info@anagennisi.edu.gr ή στην ιστοσελίδα Εκπαιδευτική Αναγέννηση.