ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Elbit Systems Ltd.: Σώζοντας ζωές στην Τουρκία με την εφαρμογή SYNCH

Elbit Systems Ltd.: Σώζοντας ζωές στην Τουρκία με την εφαρμογή SYNCH

Η εφαρμογή SYNCH για Επικοινωνία, Διοίκηση και Έλεγχο, βασισμένη στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Elbit Systems στο πλευρό των εθελοντών της United Hatzalah που συμμετέχουν στις έρευνες διάσωσης

Η Elbit Systems Ltd. βοηθά με απτό τρόπο τις δυνάμεις διάσωσης της ΜΚΟ “United Hatzalah” που έχουν μεταβεί στην Τουρκία, και ειδικότερα στη ζώνη που χτύπησε ο μεγάλος σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου. Η ομάδα εύρεσης και διάσωσης της ΜΚΟ χρησιμοποιεί το σύστημα SYNCH, το οποίο αναπτύχθηκε από την Elbit Systems χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας, διοίκησης και ελέγχου. Το σύστημα αυτό λειτούργησε αρχικά ως μέρος του “Digital Land Army Project” για σύγχρονους στρατούς σε όλο τον κόσμο, ενώ στη συνέχεια προσαρμόστηκε και για μη-στρατιωτικές εφαρμογές.

Το SYNCH αποτελεί μια εφαρμογή σχεδιασμένη για τη διαχείριση της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ όλου του ιατρικού προσωπικού στη ζώνη της δράσης, με το κέντρο διοίκησης της United Hatzalah στην Ιερουσαλήμ. Εκτός από τις καθημερινές εργασίες διάσωσης, η εφαρμογή έχει χρησιμοποιηθεί πλέον σε αρκετά σοβαρά και πολύπλοκα περιστατικά.

Ως βασική λειτουργία, το SYNCH συγκεντρώνει την επικοινωνία με όλα τα άτομα που αναπτύσσονται σε μία περιοχή δράσης, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στους επόπτες να «βλέπουν» όλες τις ομάδες διάσωσης της “United Hatzalah” στο χωροταξικό επίπεδο και να τις καθοδηγούν και να τις βοηθούν στην αποστολή τους, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία. Οι ομάδες αντίστοιχα μπορούν να μεταδώσουν φωνητικά μηνύματα, φωτογραφίες και ζωντανά βίντεο από το πεδίο, καθώς και να στείλουν ενημερώσεις στα κέντρα διοίκησης και ελέγχου.

Η εφαρμογή λειτουργεί σε οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και επιτρέπει στις ομάδες να αναπτυχθούν γρήγορα σε οποιοδήποτε περιβάλλον με κάλυψη δικτύου, διατηρώντας παράλληλα επαφή με τοποθεσίες, τόσο στο πεδίο δράσης, όσο και στο Ισραήλ.

Το SYNCH μπορεί τέλος να εγκατασταθεί σε κινητά τηλέφωνα ως εφαρμογή, μετατρέποντάς τα σε ένα συνδυασμό walkie-talkie, WhatsApp και συσκευής πλοήγησης και χαρτογράφησης, καθιστώντας το μια εφαρμογή “all in one”. Σε μια συνέργεια μάλιστα με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Pelephone, το σύστημα βοηθά τη United Hatzalah σε καθημερινή βάση να σώσει ζωές.

Ο Haim Delmar, Γενικός Διευθυντής του τμήματος C4I και Cyber της Elbit Systems δήλωσε: «Μας γεμίζει περηφάνια το ότι διαθέτουμε μια τεχνολογία που αναπτύξαμε για επιχειρησιακούς σκοπούς, στην προσπάθεια να σωθούν ζωές στην Τουρκία. Η συνεργασία με την United Hatzolah και την Pelephone, SYNCH σώζει ζωές καθημερινά εδώ και αρκετά χρόνια».

Ο Zohar Eli από την ΜΚΟ “United Hatzalah” σημείωσε: «Η συνεργασία μας με την Elbit είναι μακροχρόνια. Ειδικά σε τέτοιες περιστάσεις, η σύνδεση μεταξύ της αποστολής και του διεθνούς κέντρου έκτακτης ανάγκης της United Hatzalah είναι εξαιρετικά σημαντική - και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία σώζονται ζωές».

Σημειώνεται ότι η ΜΚΟ “United Hatzalah of Israel” αποτελεί τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό, πλήρως εθελοντικό οργανισμό έκτακτων ιατρικών υπηρεσιών (Emergency Medical Service) που παρέχει την ταχύτερη και δωρεάν πρώτη ανταπόκριση έκτακτης ανάγκης σε όλο το Ισραήλ. Οι υπηρεσίες της United Hatzalah είναι διαθέσιμες σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή εθνικής καταγωγής. Η United Hatzalah έχει περισσότερους από 6.200 εθελοντές σε όλη τη χώρα, διαθέσιμους 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο. Με τη βοήθεια της μοναδικής τεχνολογίας GPS και των εμβληματικών μας δίκυκλων «νοσοκομειακών», ο μέσος χρόνος απόκρισής είναι μικρότερος από 3 λεπτά σε όλη τη χώρα και 90 δευτερόλεπτα στις μητροπολιτικές περιοχές. Η αποστολή της “United Hatzalah of Israel” είναι να φτάνει στο σημείο το συντομότερο δυνατό και να παρέχει στον ασθενή επαγγελματική και κατάλληλη ιατρική βοήθεια μέχρι να φτάσει ένα ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα τη διάσωση ακόμα περισσότερων ανθρωπίνων ζωών.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ