ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Deutsche Telekom: Ανυπόστατη η φήμη για πώληση της συμμετοχής της στον ΟΤΕ

Deutsche Telekom: Ανυπόστατη η φήμη για πώληση της συμμετοχής της στον ΟΤΕ
Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την αλλαγή της σχέσης της Deutsche Telekom με τον όμιλο ΟΤΕ, όπου έχει τον πλειοψηφικό έλεγχο EUROKINISSI

Την αντίδραση της Deutsche Telekom προκάλεσαν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που θέλουν τον γερμανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό να εξετάζει το ενδεχόμενο της πώλησης της συμμετοχής της στην Ελλάδα.

Σε γραπτή δήλωση της, η διοίκηση της Deutsche Telekom αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η φήμη αυτή είναι εντελώς ανυπόστατη». Μάλιστα, στην ίδια δήλωση της η Deutsche Telekom τονίζει ότι «οι λειτουργικές επιδόσεις του ΟΤΕ είναι εξαιρετικές. Η διοίκηση κάνει πολύ καλή δουλειά». Και η δήλωση καταλήγει αναφέροντας πως «η Deutsche Telekom έχει τονίσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, ότι η επένδυσή της στην Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την αλλαγή της σχέσης της Deutsche Telekom με τον όμιλο ΟΤΕ, όπου έχει τον πλειοψηφικό έλεγχο. Στο παρελθόν, έχει γραφτεί ότι ο γερμανικός όμιλος θα ήθελε να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ, αν και είναι κάτι που η Deutsche Telekom δεν συνηθίζει να κάνει με τις εισηγμένες εταιρείες όπου έχει συμμετοχή στην Ευρώπη.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση των αναλυτών του τηλεπικοινωνιακού κλάδου είναι πως η Deutsche Telekom βρίσκεται γενικώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλους μεγάλους «παίκτες» της συγκεκριμένης αγοράς και δεν χρειάζεται να προβεί σε κάποια πώληση όπως έχουν κάνει άλλοι όμιλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ