ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κοινωνικός απολογισμός για το 2015 από τον Όμιλο «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»

Κοινωνικός απολογισμός για το 2015 από τον Όμιλο «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ»

Τον 8ο Κοινωνικό του Απολογισμό (έτους 2015), δημοσίευσε ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, στο πλαίσιο της εφαρμογής διεθνών προτύπων και βέλτιστων πρακτικών, συνεχίζοντας μια παράδοση σχεδόν 10 ετών δέσμευσης στη διαφάνεια και στην ενημέρωση των Κοινωνικών του Εταίρων με άμεσο και συστηματικό τρόπο.

Ο Κοινωνικός Απολογισμός του Ομίλου:

• Ακολουθεί το πιο προηγμένο παγκόσμιο πρότυπο αναφοράς Κοινωνικών Απολογισμών GRI (G4).

• Πληροί τα κριτήρια της Έκθεσης Προόδου – Advanced level του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ “Global Compact”, καθώς και του διεθνούς προτύπου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ISO 26000 και του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας.

• Παρουσιάζει τις στρατηγικές κατευθύνσεις επιχειρηματικής και υπεύθυνης ανάπτυξης του Ομίλου καθώς και τα Ουσιαστικά θέματα βιωσιμότητας και τις επιδράσεις αυτών, σε επίπεδο θυγατρικών εταιριών, για τα επόμενα 5 χρόνια.

• Αναφέρει τα αποτελέσματα της ετήσιας διαδικασίας Διαβούλευσης του Ομίλου με τους Κοινωνικούς του Εταίρους που εφαρμόστηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά.

• Περιλαμβάνει διαχρονικούς δείκτες Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής επίδοσης καθώς και δείκτες που καλύπτουν συγκεκριμένα κριτήρια της Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ομίλου.

• Συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά συγκριτικές τιμές ειδικών ενεργειακών επιδόσεων και ειδικών εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων ανά κατηγορία προϊόντων.

• Δίνει έμφαση στη σημαντική βελτίωση των δεικτών Υγείας & Ασφάλειας καθώς και της επίδοσης του Ομίλου στην ενίσχυση της απασχόλησης.

• Περιγράφει τα δύο σημαντικά κοινωνικά προγράμματα αυξημένης κοινωνικής αξίας: «ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» & «ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ», που υλοποίησε ο Όμιλος στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Συνεισφοράς.

Παράλληλα, o Όμιλος προχώρησε στη δημιουργία του νέου ενημερωτικού microsite “Integrated Value Creation SCORECARD” που αναδεικνύει, με άμεσο και κατανοητό τρόπο, την κοινή αξία που παράγει ο Όμιλος, προς όλους τους Κοινωνικούς του Εταίρους, ανάλογα με την κατηγορία των πόρων που διαχειρίζεται και αξιοποιεί στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του.

Διαθέσιμο στην διεύθυνση: http://scorecard.mytilineos.gr/

Παρά τις έντονες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις, ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ συνεχίζει σταθερά το έργο του, πιστός στη δέσμευσή του να στηρίζει με συγκεκριμένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που ενισχύουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία, στοχεύουν στην περιβαλλοντική προστασία και προάγουν τις ορθές πρακτικές στο εργασιακό περιβάλλον.

Η Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί τη βάση των εταιρικών αξιών του Ομίλου και άξονα της επιχειρηματικής του λειτουργίας.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος του Ομίλου είναι να συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, με συνέπεια και όραμα, με πίστη στους ανθρώπους του και με αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των εργαλείων και των πόρων που διαθέτει.

Δείτε τον Κοινωνικό Απολογισμό του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ στην διεύθυνση: www.mytilineos.gr/el-gr/all-the-csr-reports/of-mytilineos-group

ΔΗΜΟΦΙΛΗ