ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Holland & Barrett: Τα πρώτα καταστήματα στην Ελλάδα και τα πλάνα ανάπτυξης

Tα πρώτα καταστήματα της βρετανικής Holland and Barrett άνοιξε στην Ελλάδα ο όμιλος Fourlis.

Τρία καταστήματα της βρετανικής εταιρείας Holland & Barrett, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων υγείας και ευεξίας, άνοιξε από τις αρχές του 2023 στην Αττική, ο όμιλος Fourlis.

Mετά τα δύο πρώτα, σε Κηφισιά και Γλυφάδα, ακολούθησε πριν από λίγες μέρες και εκείνο στο The Mall Athens.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο επικεφαλής του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής, στο περιθώριο των χθεσινών επίσημων εγκαινίων του καταστήματος στην Κηφισιά, εντός τους 2023 θα αναπτυχθούν κι άλλα καταστήματα της βρετανικής εταιρείας σε βασικά αστικά κέντρα ενώ άμεσα -πιθανόν τον επόμενο μήνα- θα λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό κατάστημα που θα εξυπηρετεί το ελληνικό κοινό.

Σημειώνεται πως η συμφωνία της Fourlis με τη Holland & Barrett, προβλέπει τη ανάπτυξη καταστημάτων τόσο στην Ελλάδα αλλά και τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Φουρλής η βρετανική εταιρεία πιστεύει στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς όπως και σε εκείνες αντίστοιχα σε Ρουμανία- Βουλγαρία.

Η επένδυση για κάθε κατάστημα που αναπτύσσει ο όμιλος φτάνει περί τα 150.000 ευρώ χωρίς το κόστος του εμπορεύματος ενώ ο στόχος που έχει προσδιοριστεί είναι στα 5.000 ευρώ τζίρο ανά τμ. του καταστήματος.

Στα καταστήματα της Holland & Barrett οι καταναλωτές βρίσκουν βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής, αθλητικά συμπληρώματα, φυσικά και οργανικά καλλυντικά αλλά και υγιεινά τρόφιμα, όπως μέλι, καφές, ροφήματα, σνακ και δημητριακά.

Προς το παρόν στο κατάστημα της Κηφισιάς περιλαμβάνονται συνολικά 1.300 κωδικοί ενώ αναμένεται να προστεθούν άλλοι 200 το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ακόμη πως στα ράφια των καταστημάτων που αναπτύσσει ο όμιλος Fourlis βρίσκονται, πέραν των προϊόντων της βρετανικής εταιρείας και αρκετές ελληνικές μάρκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης