ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει το τοπίο στα αναψυκτικά από τους «μεγάλους παίκτες» της αγοράς

Αλλάζει το τοπίο στα αναψυκτικά από τους «μεγάλους παίκτες» της αγοράς
Oι νέες κινήσεις των μεγάλων «παικτών» του κλάδου που αναδιαμορφώνουν το τοπίο pixabay

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο κλάδο των αναψυκτικών στη χώρα μας καθώς οι εγχώριοι μεγάλοι «παίκτες» προχωρούν το τελευταίο διάστημα σε κινήσεις προκειμένου να διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο τους αλλά και να ενισχύσουν την παρουσία τους στην αγορά.

Όσον αφορά στην Coca-Cola Τρία Έψιλον από τις αρχές Μαρτίου 2023 τίθεται και επίσημα σε ισχύ η συμφωνία της με τη Three Cents – την εταιρείας των premium mixers & tonics - ώστε να ξεκινήσει και η διανομή των προϊόντων της.

Yπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2022, ανακοινώθηκε από την Coca-Cola Τρία Έψιλον η εξαγορά -μέσω της 100% θυγατρικής της CC Beverages Holdings II - της εταιρείας ESM Effervescent Sodas Management Limited (Three Cents), θυγατρικής κατά 100%. Η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, έναντι συνολικού τιμήματος 45,9 εκατ. ευρώ.

Η Coca Cola Τρία Έψιλον με την κίνηση αυτή ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των ανθρακούχων προϊόντων της και απευθύνεται σε ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα καταναλωτικών προτιμήσεων.

Από την πλευρά της η εταιρεία Βίκος εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξή της στην κατηγορία των αναψυκτικών και την είσοδό της στην αγορά HoReCa με «όχημα» τη νέα επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ που ολοκλήρωσε πρόσφατα σε νέα μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Στην πρόσφατη έκθεση HORECA η εταιρεία παρουσίασε τις ολοκαίνουριες συσκευασίες των αναψυκτικών της από γυαλί και αλουμίνιο οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των επαγγελματιών της καφεστίασης και των ξενοδοχείων.

«Αιχμή του δόρατος» για την εταιρεία στη συγκεκριμένη κατηγορία, στο πλαίσιο και της νέας επένδυσης είναι το Βίκος Pink Grapefruit, το οποίο λανσαρίστηκε πριν από έναν χρόνο και μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να αποσπά σημαντικό μερίδιο στην αγορά.

Τέλος, η PepsiCo Hellas προχωρά στον επαναπατρισμό της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ μετά τη στρατηγική συμφωνία που ανακοίνωσε με την ΕΨΑ. Έτσι από την προσεχή άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή των αναψυκτικών σε συσκευασία κουτιών αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της ΕΨΑ στον Βόλο ενώ στο πλάνο σε δεύτερο χρόνο είναι να μεταφερθεί στην Ελλάδα η παραγωγή των όλων των αναψυκτικών της PepsiCo Hellas.

Επίσης η εταιρεία θα ανανεώσει τις συσκευασίες των αναψυκτικών και θα αλλάξει τη σύνθεσης στο αναψυκτικό με πορτοκάλι, ώστε να έρθει πιο κοντά στις γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Παράλληλα η PepsiCo Hellas λάνσαρε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης έκθεσης HORECA και ένα νέο προϊόν στην κατηγορία των beverages. Πρόκειται για ένα κρύο τσάι με ελαφρύ αναψυκτικό το Lipton Ιce Tea Sparkling, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία είναι το μοναδικό στη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ