ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΣΕΕ: Μπαίνει ξαφνικό «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Tupperware στην Ελλάδα

ΓΣΕΕ: Μπαίνει ξαφνικό «λουκέτο» στο εργοστάσιο της Tupperware στην Ελλάδα
Το εργοστάσιο λειτουργεί στη Θήβα από το 1967 ενώ απασχολούνται περί τους 150 μόνιμους εργαζόμενους.  www.tupperware.gr

Λουκέτο στο εργοστάσιο στη Θήβα αποφάσισε να βάλει αιφνιδιαστικά η Tupperware, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το μοναδικό εργοστάσιο που διαθέτει στη χώρα μας, το οποίο λειτουργεί από το 1967 ενώ απασχολούνται περί τους 150 μόνιμους εργαζόμενους. Η Tupperware ήρθε στην Ελλάδα το 1964 και τρία χρόνια αργότερα ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου της στη Θήβα το οποίο μάλιστα αποτελούσε ένα από τα 4 που διέθετε στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η διοίκηση του εργοστασίου στην απόφασή της για αναστολή της λειτουργίας του, επικαλείται το υψηλό εργατικό κόστος.

Η διοίκηση του εργοστασίου, όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ, ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

«Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό» επισημαίνει η ΓΣΕΕ ενώ καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ