ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξαγορά της Augmentα για 110 εκατ. δολάρια από την CNH Industrial

Εξαγορά της Augmentα για 110 εκατ. δολάρια από την CNH Industrial
Η CNH Industrial ήταν ήδη μέτοχος στην Augmenta με ποσοστό 10,5% και στα πλάνα της είναι να ενσωματώσει την τεχνολογία υψηλής προστιθέμενης αξίας της Augmenta στα τρακτέρ της και να δημιουργήσει κέντρο καινοτομίας στην Αθήνα

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στο εγχώριο startup οικοσύστημα ανακοινώθηκε σήμερα με την ιταλο-αμερικανική CNH Industrial να προχωρά στην εξαγορά της Augmenta, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των «έξυπνων» συστημάτων γεωργίας, έναντι του ποσού των 110 εκατ. δολαρίων σε μετρητά.

Η CNH Industrial είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως στο χώρο του εξοπλισμού για το χώρο της αγροκαλλιεργειών, ελέγχεται εμμέσως από την οικογένεια Ανιέλι και διαχειρίζεται γνωστά εμπορικά σήματα όπως αυτό της Steyr και της New Holland. Από την άλλη πλευρά, η Augmenta, βασικός επενδυτής στην οποία ήταν η Marathon Venture Capital είναι ένα ελληνικό startup που δημιουργήθηκε πριν από 5 χρόνια και θεωρείται πρωτοπόρο στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και αυτοματισμού στην γεωργία ακριβείας, έχοντας αναπτύξει ένα σύστημα που αναγνωρίζει αυτόματα την κατάσταση κάθε φυτού και βελτιστοποιεί τη χρήση λιπάσματος και φυτοφαρμάκων. Η λύση της Augmenta χρησιμοποιείται από αγρότες σε όλο τον κόσμο προκειμένου να περιορίσουν δραστικά τη χρήση χημικών, ενώ μεγαλώνουν την αξία της παραγωγής τους.

Η CNH Industrial ήταν ήδη μέτοχος στην Augmenta με ποσοστό 10,5% και στα πλάνα της είναι να ενσωματώσει την τεχνολογία υψηλής προστιθέμενης αξίας της Augmenta στα τρακτέρ της και να δημιουργήσει κέντρο καινοτομίας στην Αθήνα. Η Augmenta θα δραστηριοποιείται κάτω από την επωνυμία της Raven, ως μέρος των προϊόντων τεχνολογίας ακριβείας της CNH Industrial.

Στους άμεσους στόχους είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης της καινοτόμου sense & act τεχνολογίας της Augmenta. Οι sense & act εργασίες βασίζονται σε δεδομένα που συλλέγονται από αισθητήρες κατά τις διαδικασίες των ψεκασμών, όπου εφαρμόζονται λύσεις προστασίας για τις καλλιέργειες τόσο πριν όσο και μετά τη συγκομιδή. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει στα μηχανήματα τη δυνατότητα για επιλεκτικό ψεκασμό, κατευθύνοντας και ρυθμίζοντας με ακρίβεια τον όγκο του ψεκασμού. Η τεχνολογική λύση της Augmenta σε αυτόν τον τομέα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός συστήματος πολυφασματικών καμερών και ενός λογισμικού το οποίο παρακολουθεί το περιβάλλον λειτουργίας των γεωργικών μηχανημάτων και δρα απευθείας μέσω αυτών. Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αυξάνεται η απόδοση παραγωγής για τους αγρότες, ενισχύεται η αειφορία με την εξάλειψη της περιττής χρήσης χημικών και λιπασμάτων και, το πιο σημαντικό, μειώνεται ο χρόνος εφαρμογής, ο κόπος και το κόστος επένδυσης για εισροές. Η μεγαλύτερη αξία αυτής της τεχνολογίας είναι η εξοικονόμηση στα φυτοφάρμακα, τα μυκητοκτόνα, τους ρυθμιστές ανάπτυξης φυτών και τα λιπάσματα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ