ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2023: Με την ορμή της ροής, η δύναμή μας για το αύριο

Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2023: Με την ορμή της ροής, η δύναμή μας για το αύριο
Γεφύρι της Κλειδωνιάς

Το νερό, η ορμή της ζωής μας, η κινητήριος δύναμη για να προχωράμε στο αύριο, χωρίς να ξεχνάμε την πηγή μας, τις ρίζες μας. Η ηρεμία του μας γαληνεύει και την αντάρα του, τη σεβόμαστε. Με το νερό ζούμε, με το νερό δημιουργούμε, με το νερό ονειρευόμαστε.

Καθώς η ανθρωπότητα προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο βηματισμό για τη μετάβαση στην εποχή της βιωσιμότητας και της αειφορίας, το νερό είναι ο πρωταγωνιστής. Ως πηγή ενέργειας, ως δύναμη δημιουργίας, ως εργαλείο ισότητας – φυσικά, ως πρωτεύον συστατικό ζωής.

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού τιμάται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη για να μας θυμίσει τις αρχές και τις αξίες που εκπορεύονται από το νερό και τη ροή του. Διότι, για να κατανοήσουμε πλήρως την αξία του νερού και την αναγωγή της πρόσβασης στο καθαρό νερό σε θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, οφείλουμε να ενσωματώσουμε, να ερμηνεύσουμε και να αφουγκραστούμε τη φιλοσοφική του προσέγγιση, να δώσουμε εμείς οι ίδιοι νόημα στην ουσία του.

20-01-52-image-64186536cbf14.jpeg
Βοϊδομάτης

Φέτος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού με σύνθημα για «επιτάχυνση της αλλαγής», «accelerate change».. Όλος ο κόσμος, αυτή τη μέρα, ενώνεται και συντονίζει τη δράση του για τη διαφύλαξη του νερού, για να δώσει ελπίδα στις καλύτερες ημέρες του μέλλοντος που ξεκίνησε, άλλοτε με γαλήνια ροή κι άλλοτε με ορμητική ταχύτητα…

Το νερό και η φιλοσοφία της Βίκος Α.Ε.

Στη χώρα μας, η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού έχει άπλετη πρόσβαση σε καθαρό, ποιοτικό νερό και το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην επιλογή. Διότι, στην Ελλάδα έχουμε την επιλογή να αναζητήσουμε το καλύτερο, εκείνο που ταιριάζει στη φιλοσοφία μας και τη στάση ζωής μας.

Η Βίκος Α.Ε. προσεγγίζει το νερό με την αγνότητα που απορρέει από την ίδια τη φύση: Πρόκειται άλλωστε για μία οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στην καρδιά μίας από τις πιο παρθένες περιοχές της Ελλάδας, στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Με σεβασμό στη φύση και στην παράδοση, με πίστη στις αξίες της ελληνικής οικογένειας, όπως τις θυμόμαστε όλοι από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, η εταιρεία Βίκος γεννήθηκε στη φύση και συνεχίζει την ορμητική της πορεία προς το καλύτερο, πάντα.

Εδώ και 30 χρόνια η Βίκος Α.Ε προμηθεύει την ελληνική αγορά με φυσικό μεταλλικό νερό, ενώ από το 2014 κυκλοφορούν και τα μοναδικά της φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά. Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, η εταιρεία Βίκος γίνεται η ορμητική δύναμη ανάπτυξης, όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων αλλά και για την ίδια τη χώρα.

Όπως κυλάμε μαζί με το νερό, όπως μας γαληνεύει η ηρεμία του και όπως σεβόμαστε την ορμή του, η Βίκος Α.Ε έχει δημιουργήσει το δικό της οικοσύστημα, με έμφαση στην ποιότητα, στην καινοτομία και στη δημιουργικότητα, αλλά και στο περιβάλλον, στον σεβασμό στη φύση που μας χαρίζει απλόχερα τα δώρα της και στην κοινωνία, με διαρκείς κοινωνικές δράσεις προσφοράς – δεν είναι τυχαία η παράδοση που έχει χτιστεί γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία.

Η ίδια η πορεία του νερού, εφόσον την ακολουθούμε, μας κατευθύνει, μας δείχνει πώς να πηγαίνουμε μόνο μπροστά, υπερπηδώντας τα εμπόδια, με κάθε ευελιξία.

Το νερό είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, η ροή μας, η δύναμή μας και η εταιρεία Βίκος γνωρίζει πολύ καλά, πως ξεκινά από μέσα μας και μας οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο, για έναν καλύτερο πλανήτη.