ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Με τη συμμετοχή της Thrivest η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Attica Bank: Με τη συμμετοχή της Thrivest η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
Attica Bank INTIME NEWS

Αίσιο τέλος, όπως όλα δείχνουν, θα έχει το θρίλερ αναφορικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank, καθώς σε αυτή θα συμμετάσχει η Τhrivest, συμφερόντων των Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Σύμφωνα με κύκλους της Thrivest, σε καταρχήν συναντίληψη για τον οδικό χάρτη, που περιλαμβάνει την είσοδο με σημαντικό ποσό ως ιδιώτη επενδυτή της Thrivest συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Α. Εξάρχου, στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, κατέληξαν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Μολονότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τελικά η Thrivest θα καλύψει και τα 100 εκατ. ευρώ που υπολείπονται για να «κλείσει» η ΑΜΚ, είναι ξεκάθαρο ότι θα παίξει βασικό ρόλο στην επόμενη ημέρα της τράπεζας.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «ισχυρή πεποίθηση της Thrivest είναι ότι η διαδικασία που καταρχήν συμφωνήθηκε, δημιουργεί θετικές προοπτικές, τόσο για την Τράπεζα Αττικής, όσο και για δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου στο μέλλον».

Αυτό μεταφράζεται και σε συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα, στην οποία η Thrivest είναι βασικός μέτοχος, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού κεφαλαιακά χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Παράλληλα, η καταρχήν συμφωνία αυτή ανοίγει το δρόμο για άμεσες εξελίξεις και στο σκέλος της διαχείρισης των κόκκινων δανείων της Attica Bank, ούτως ώστε η τράπεζα να μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα τα επιχειρηματικά της σχέδια.

Πλέον, επόμενος σταθμός είναι η ολοκλήρωση της ΑΜΚ, καθώς η 24η Μαρτίου είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των υφιστάμενων κοινών μετοχών με δικαιώματα προτίμησης, ενώ στις 30 Μαρτίου ξεκινά η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης που θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ