ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία η απόκτηση της Άκτωρ από την Intrakat

Στην τελική ευθεία η απόκτηση της Άκτωρ από την Intrakat
Το λογότυπο της ΑΚΤΩΡ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συμφωνία απόκτησης της ΑΚΤΩΡ, θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ, από την Intrakat, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μολονότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, το τίμημα της συμφωνίας αναμένεται να διαμορφωθεί πέριξ των 200 εκατ. ευρώ.

Εφόσον το ντιλ ολοκληρωθεί, θα πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς η Intrakat θα πάρει τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των εγχώριων κατασκευαστικών εταιρειών με ανεκτέλεστο έργο που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η επαναπροσέγγιση των δύο εταιρειών πραγματοποιείται μετά το άδοξο τέλος των συνομιλιών που είχε η Ελλάκτωρ με το επενδυτικό σχήμα της Wade Adams – Δήμητρη Κούτρα.

Μάλιστα, οι δύο πλευρές είχαν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις και στο παρελθόν, πριν η Ελλάκτωρ μπει σε διαδικασία αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την πλευρά Wade Adams – Δήμητρη Κούτρα, οπότε, όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, η σχετική επικοινωνία δεν ξεκίνησε «από το μηδέν».

Γεγονός που δικαιολογεί και την ταχύτητα των εξελίξεων, καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα φτάσαμε από την αρχική επαναπροσέγγιση κοντά στην οριστική συμφωνία.
Πλέον, μένει να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της συμφωνίας αλλά και να υπάρξει η έγκριση των αρμόδιων αρχών, καθώς λόγω του ύψους της συμφωνίας αλλά και τη θέση των δύο εταιρειών είναι ιδιαίτερα σημαντική και η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.