ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Box Now: πώς σκοπεύει να επεκταθεί η startup με τα lockers για παράδοση παραγγελιών

Box Now: πώς σκοπεύει να επεκταθεί η startup με τα lockers για παράδοση παραγγελιών

Την ταχεία επέκταση του δικτύου με μηχανήματα αυτόματης παράδοσης δεμάτων (smart lockers) προωθεί η Box Now με στόχο να φθάσει μέσα στη φετινή χρονιά το 90% πληθυσμιακής κάλυψης στην Ελλάδα δεδομένου ότι η ζήτηση για τις υπηρεσίες της παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, μόνο μέσα στο α’ τρίμηνο του 2023 έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 400.000 παραδόσεις ενώ μέχρι στιγμής συνεργάζεται με περισσότερα από 600 eshops. Ο αριθμός των παραδόσεων τριπλασιάζεται σε τριμηνιαία βάση καθώς η συνεργασία με το Public έχει αρχίσει να αποδίδει.

Η Box Now συμπληρώνει αυτές τις ημέρες δύο χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της και είναι θυγατρική του Emma Capital Group το οποίο έχει να επιδείξει εξαιρετικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων στην ελληνική αγορά όπως στον ΟΠΑΠ, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Profarm. Εδώ και μερικούς μήνες στο μετοχικό κεφάλαιο της Box Now έχει εισέλθει και ο όμιλος Public.

Η μέχρι τώρα επένδυση έχει φθάσει στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο αναφέρει επιπλέον επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2024. Το δίκτυο της Box Now περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή 1400 σημεία όπου έχουν εγκατασταθεί συνολικά 45.000 θυρίδες με την γεωγραφική κάλυψη να φθάνει στο 85% και την πληθυσμιακή στο 90%. Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς ο αριθμός των σημείων με lockers της Box Now να έχει φθάσει στα 2200 σημεία και οι θυρίδες τις 70.000. Η γεωγραφική επέκταση περιλαμβάνει την Κρήτη, η οποία θα είναι το πρώτο νησί της Ελλάδας που θα καλύπτει το δίκτυο της Box Now.

Παράλληλα, η εταιρεία, η οποία απασχολεί ήδη 150 άτομα, σχεδιάζει και την επέκταση των αποθηκών της. Το πλάνο είναι η άμεση λειτουργία ενός μεγάλου logistics center 7000 τ.μ. στην Αττική, ενώ γενικότερα λειτουργεί ένα δίκτυο αποθηκών σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας προκειμένου να διευκολύνει την παράδοση των παραγγελιών.

Μέχρι τώρα, ο αριθμός των καταναλωτών που έχει χρησιμοποιήσει τα lockers της Box Now ανέρχεται σε 200 χιλιάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, πέραν της Public, έχει συνεργασίες με γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα και εταιρείες λιανικής όπως είναι οι ZARA, tofarmakeiomou, wecare, ofarmakopoiosmou, Intersport, Inditex Greece, Galerie de Beaute, Celestino, Funky Budda, Politeianet, κ.ά.

Στα πλάνα είναι επίσης και η επέκταση στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι ο όμιλος της Box Now έχει παρουσία και στην Κροατία και την Βουλγαρία. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της η Box Now και η ελληνική θυγατρική λειτουργεί ως κόμβος για τον όμιλο παρέχοντας υπηρεσίες πληροφορικής και μάρκετινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ