ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συγχωνεύονται Χήτος και Green Cola - Tι προβλέπει το σχέδιο

Συγχωνεύονται Χήτος και  Green Cola - Tι προβλέπει το σχέδιο
www.zagoriwater.gr

Την πορεία που είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι εκτός συνόρων ιδρύοντας κοινή εταιρεία για τη δραστηριότητα των brands τους στο εξωτερικό συνεχίζουν πλέον και στην ελληνική αγορά, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (Ζαγόρι) και η Green Colα.

Σύμφωνα με το σχέδιο συγχώνευσης των δύο εταιρειών, το οποίο έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), η ΧΗΤΟΣ απορροφά τη Green Cola Ελλάς καθώς και τη Green Cola Operations.

Όπως επισημαίνεται, η συγχώνευση αναμένεται να οδηγήσει «στην καλύτερη διαχείριση των λειτουργιών της Απορροφώσας Εταιρείας δεδομένου ότι θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενοι πόροι προς μία κοινή κατεύθυνση. Θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό σχήμα, ενισχυμένο τόσο σε επίπεδο στοιχείων, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων πόρων.

Επιπλέον, η συγχώνευση θα συνδράμει στη μείωση του λειτουργικού κόστους και στην αποφυγή φορολογικών κινδύνων που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από τις ενδοομιλικές συναλλαγές. Η συγχώνευση θα βοηθήσει στην απλοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών που απαιτούνται για την εμπορική και οικονομική οργάνωση (ενοποίηση λογιστηρίου, εμπορικών διευθύνσεων κλπ.).

Τέλος, με το νέο επιχειρηματικό μοντέλο θα μεγιστοποιηθεί η αξία των μετόχων, μέσω από την ενίσχυση των εσόδων και του EBITDA, τη δημιουργία σταθερών ταμειακών ροών και την επίτευξη στρατηγικών συνεργειών και θα επέλθει μεγαλύτερη ευελιξία στον χειρισμό και στην υλοποίηση του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού».

Το σχέδιο συγχώνευσης υπογράφηκε στις 29 Μαρτίου από τον κ. Αλκιβιάδη Χήτο και τον κ. Γιώργο Βενιέρη και αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 31 Μαρτίου.

Αναλυτικά σύμφωνα με το σχέδιο που είναι αναρτημένο στο ΓΕΜΗ:

Οι μέτοχοι της GREEN COLA HELLAS θα λάβουν 1 μετοχή της ΧΗΤΟΣ για κάθε 11,706703 μετοχές της GREEN COLA HELLAS που κατέχουν. Ο μέτοχος της GREEN COLA OPERATIONS θα λάβει 1 μετοχή της ΧΗΤΟΣ για κάθε 1,001459 μετοχές της GREEN COLA OPERATIONS που κατέχει.

Κάθε μέτοχος της GREEN COLA HELLAS θα ανταλλάξει 11,706703 παλαιές μετοχές του προς μία (1) νέα μετοχή της ΧΗΤΟΣ που θα εκδοθούν συνεπεία της Συγχώνευσης. Δηλαδή οι μέτοχοι της GREEN COLA HELLAS θα λάβουν συνολικά διακόσιες σαράντα μία χιλιάδες τριακόσιες δώδεκα (241.312) νέες μετοχές της ΧΗΤΟΣ με την ανταλλαγή των δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων είκοσι τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων εξήντα οκτώ (2.824.968) παλαιών μετοχών, ήτοι ποσοστό 6,18% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της ΧΗΤΟΣ.

Κάθε μέτοχος της GREEN COLA OPERATIONS θα ανταλλάξει 1,001459 παλαιές μετοχές του προς μία (1) νέα μετοχή της ΧΗΤΟΣ που θα εκδοθούν συνεπεία της Συγχώνευσης. Δηλαδή οι μέτοχοι της GREEN COLA OPERATIONS θα λάβουν συνολικά εκατόν πενήντα έξι χιλιάδες οκτακόσιες εβδομήντα μία (156.871) νέες μετοχές της ΧΗΤΟΣ με την ανταλλαγή των εκατόν πενήντα επτά χιλιάδων εκατό (157.100) παλαιών μετοχών, ήτοι ποσοστό 4,02% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της ΧΗΤΟΣ. 3.2.

Οι μετοχές της ΧΗΤΟΣ θα ακυρωθούν και οι παλαιοί μέτοχοι θα λάβουν μία (1) νέα
μετοχή για κάθε 0,66869764 παλαιές μετοχές. Δηλαδή οι μέτοχοι της ΧΗΤΟΣ θα λάβουν συνολικά τρία εκατομμύρια πεντακόσιες πέντε χιλιάδες διακόσιες εβδομήντα επτά (3.505.277) νέες μετοχές σε αναλογία των δύο εκατομμυρίων τριακοσίων σαράντα τριών χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα μία (2.343.971) παλαιών μετοχών τους, ήτοι ποσοστό 89,80% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ακυρωθούν όλες οι μετοχές των Συγχωνευμένων Εταιρειών και για το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου θα εκδοθούν νέες μετοχές, που θα ανταλλάσσονται με τις μετοχές που κατέχουν οι μέτοχοι των Συγχωνευμένων Εταιρειών που δικαιούνται μετοχές,

ΔΗΜΟΦΙΛΗ