ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Κλείδωσαν» οι όροι για την ΑΜΚ της Attica Bank και τον πέμπτο τραπεζικό πόλο

«Κλείδωσαν» οι όροι για την ΑΜΚ της Attica Bank και τον πέμπτο τραπεζικό πόλο
Η κυρία Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank

Με τις… ευλογίες του Κεντρικού Τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα προχωρούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank αλλά και της συγχώνευσης της τράπεζας -σε δεύτερο χρόνο με την Παγκρήτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών – ΤτΕ, ΤΧΣ, ΤΜΕΔΕ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, THRIVEST όπου και οριστικοποιήθηκαν οι όροι συμμετοχής της Thrivest, ως ιδιώτη επενδυτή, στην επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης καθορίστηκε και το πλαίσιο συγχώνευσης της, σε μεταγενέστερο στάδιο, με την Παγκρήτια Τράπεζα με στόχο την δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να συναινεί στον «οδικό χάρτη» που παρουσίασαν τα εμπλεκόμενα μέρη, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για τα επόμενα βήματα της επένδυσης.

Έτσι, το σήριαλ της Attica Bank φαίνεται να οδεύει οριστικά προς το τέλος του με την τράπεζα να ενισχύεται κεφαλαιακά και, σε δεύτερη φάση, να αποτελεί βασικό συστατικό του πέμπτου τραπεζικό πόλου.

Στόχος της διοίκησης της κυρίας Ελένης Βρεττού είναι πλέον η επιστροφή της τράπεζας στη λειτουργική κερδοφορία, με έμφαση στην επέκταση του δανειακού της χαρτοφυλακίου, ιδανικά αξιοποιώντας και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς τρέχουν και οι διαδικασίες αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια της τράπεζας, καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του «κόκκινου» δανειακού χαρτοφυλακίου Astir I. Είναι το πρώτο από τα χαρτοφυλάκια τα οποία και θα πουλήσει η τράπεζα, προκειμένου να μειώσει δραστικά το δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Εν συνεχεία, αναμένεται να ακολουθήσουν τα Μetexelixis και Omega, ενώ αντίστοιχα φαβορί για την απόκτησή τους είναι τα funds Bain και Fortress.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ