ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΚΟ: Εξελίσσεται, πρωτοπορεί και συνεχίζει να ηγείται

ΕΚΟ: Εξελίσσεται, πρωτοπορεί και συνεχίζει να ηγείται

Με τον καταναλωτή και την καλύτερη εξυπηρέτηση των απαιτήσεών του, η ΕΚΟ, κορυφαία εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών, οδεύει προς την εποχή της βιωσιμότητας, πραγματοποιώντας ψηφιακή και ενεργειακή μετάβαση στη νέα εποχή, παραμένοντας σταθερά στην κορυφή.

Δίνοντας έμφαση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με δράσεις και πρωτοβουλίες που ανοίγουν την εταιρεία στην κοινωνία, συνεχίζει τη σταθερά ανοδική της αναπτυξιακή πορεία, με ενίσχυση του δυναμικού της και νέες προτάσεις υπηρεσιών και προϊόντων για τους πελάτες της.

Για την πρόοδο της ΕΚΟ αναφορικά με τη μετάβαση στη νέα εποχή, συζήτησαν τον περασμένο Μάρτιο, στελέχη και εργαζόμενοι, στο ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων της κορυφαίας εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών.

Με κεντρικό μήνυμα «Success through change», που αποδίδεται ως «Για να πετύχεις, πρέπει να μάθεις να αλλάζεις», στο συνέδριο συμμετείχαν η Διοίκηση της εταιρίας, οι Γενικοί Διευθυντές του Ομίλου HELLENiQ ENERGY τα στελέχη της ΕΚΟ και οι ομάδες πωλήσεων. Κεντρικό αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η ενημέρωση για όλα τα σημαντικά ζητήματα σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη στρατηγική ανάπτυξης, ενώ εξετάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη περαιτέρω βελτίωση σε επιμέρους τομείς.

Στόχος η μετεξέλιξη της ΕΚΟ σε πελατοκεντρική εμπορική εταιρία

Η ΕΚΟ, ως θυγατρική της HELLENiQ ENERGY, έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με το πρόγραμμα «Vision 2025» που αποτελεί κεντρική επιλογή του Ομίλου για τον ενεργειακό και ψηφιακό του μετασχηματισμό. Στο πλαίσιο αυτό, βασικός στόχος που έχει τεθεί είναι η μετεξέλιξη της ΕΚΟ σε μια πελατοκεντρική εμπορική εταιρία, που θα συνεχίσει να ηγείται στον κλάδο της, να πρωτοπορεί και να καινοτομεί, προκειμένου να καλύπτει τις ολοένα και πιο αυξημένες ανάγκες των πελατών και των τελικών καταναλωτών.

Για την επίτευξη του στόχου, το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΚΟ ενισχύθηκε τον τελευταίο χρόνο με νέα στελέχη από την αγορά και εξειδικευμένο προσωπικό, σε μια περίοδο που άλλες εταιρίες του κλάδου λειτουργούσαν περιοριστικά, λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Παράλληλα, υπήρξαν εσωτερικές μετακινήσεις και προαγωγές που, συνδυαστικά με τις νέες προσλήψεις, προσφέρουν στον οργανισμό νέες ικανότητες, ενώ και οι αλλαγές στην οργανωτική δομή, που επίσης εξελίσσεται, βοηθούν στην προσπάθεια της εταιρίας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του σύγχρονου περιβάλλοντος. Η αλλαγή είναι αναγκαία για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη (sustainable growth) της εταιρίας, καθώς η βάση επιτυχίας είναι οι άνθρωποί της και οι ικανότητες που επιδεικνύουν.

Δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια, την ταχύτητα, την εξέλιξη, την προσαρμοστικότητα και την ομαδικότητα, η ΕΚΟ θέτει τον καταναλωτή στο επίκεντρο της στρατηγικής της και διαμορφώνει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και ενεργειακών προϊόντων για να καλύπτει όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις. Ενδεικτική είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς που έχει ήδη αποσπάσει στα διαφοροποιημένα (premium) καύσιμα, παρέχοντας πλέον και την αμόλυβδη 98 οκτανίων, αλλά και η άνοδος των εσόδων από πωλήσεις και υπηρεσίες προϊόντων αίθουσας. Παράλληλα, το πετυχημένο, καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης καταναλωτών «EKO Smile», μετά την Ελλάδα και την Κύπρο επεκτείνεται συνεχώς και σε άλλες χώρες όπου ο Όμιλος δραστηριοποιείται, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των εγκατεστημένων σταθμών φόρτισης σε κομβικά σημεία των αστικών δικτύων και των εθνικών οδικών αρτηριών για την εξυπηρέτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Ταυτόχρονα, η ΕΚΟ επενδύει στην ανταγωνιστικότητα, στη βιωσιμότητα και στην ενεργειακή μετάβαση μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας, της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και της δημιουργίας «πράσινων» (net zero) πρατηρίων.

Η ΕΚΟ υλοποιεί, άλλωστε ένα εκτενές πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που, ανάμεσα στα άλλα, επικεντρώνεται στους ευάλωτους καταναλωτές - με την παροχή πετρελαίου θέρμανσης είτε δωρεάν, είτε με προνομιακή έκπτωση για τις ενεργειακές ανάγκες του χειμώνα- καθώς και στην οδική ασφάλεια, αλλά και σε άλλα προγράμματα όπως οι δενδροφυτεύσεις.

Παράλληλα, στηρίζει τον Αθλητισμό, ως Μεγάλος Χορηγός των Εθνικών ομάδων Μπάσκετ και του ΕΚΟ Ραλλυ Ακρόπολις. Οι δύο αυτές χορηγίες, προβάλουν τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν θετικό αντίκτυπο στους νέους, ενώ ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της ΕΚΟ για εξωστρέφεια.

Η νέα εποχή έχει ήδη ξεκινήσει και η ΕΚΟ, κάνοντας πράξη την αλλαγή, ήδη έχει προσαρμοστεί στην θέση του κορυφαίου ηγέτη, που ανοίγει τον δρόμο του μέλλοντος.