ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ITF Hellas: Το μέλλον απαιτεί ξεκάθαρο όραμα και σωστή προετοιμασία

ITF Hellas: Το μέλλον απαιτεί ξεκάθαρο όραμα και σωστή προετοιμασία

Η Πόλυ Λεονταρίδη, Managing Director και Country Manager της ITF Hellas, μιλά στο CNN Greece για το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας για το 2030, το όραμα και τη σωστή προετοιμασία, την επικέντρωση στην ανάπτυξη ταλέντων και τα νέα προϊόντα στη γυναικολογία, τη νευρολογία και τα σπάνια νοσήματα

Για το στρατηγικό πλάνο της ITF Hellas που θέτει ως στόχο την περαιτέρω αναπτυξιακή της πορεία, καθώς φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στη χώρα μας, μίλησε στο CNN Greece η κυρία Πόλυ Λεονταρίδη, Managing Director και Country Manager της Italfarmaco στην Ελλάδα (ITF Hellas).

«Σχεδιάζουμε το στρατηγικό πλάνο με φόντο το 2030, πάνω σε ισχυρές βάσεις και μια πορεία με σημαντικά ορόσημα, με μια διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα πρωτότυπων φαρμακευτικών προϊόντων και μορφών υψηλής ποιότητας με επικέντρωση στην Υγεία της Γυναίκας, τη Νευρολογία αλλά και την αντιμετώπιση της έλλειψης βιταμίνης D», επισημαίνει η κ. Λεονταρίδη, τονίζοντας ταυτόχρονα τις αντιξοότητες που διαρκώς αναδύονται από ένα μονίμως ρευστό περιβάλλον.

Όπως αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά, μετά την αναπτυξιακή δυναμική των αρχών του 2000, ακολούθησε η ύφεση της οικονομικής κρίσης, τα μνημόνια και οι αντιξοότητες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο χώρος του Φαρμάκου, ενώ ακολούθησε η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Εν τούτοις, φέτος η ITF Hellas συμπληρώνει 25 χρόνια διαρκούς αναπτυξιακής πορείας στην Ελλάδα και η κυρία Λεονταρίδη αναγνωρίζει ως σημείο – κλειδί την πίστη της πως «θα τα καταφέρουμε, ότι ένα εμπόδιο, μια δυσκολία ή μια αποτυχία δεν είναι το τέλος». «Είμαι όμως φύσει και θέσει αισιόδοξη, αγαπώ να θέτω υψηλούς στόχους, να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες και τις προκλήσεις και να επιτυγχάνω θετικά αποτελέσματα», δηλώνει η ίδια χαρακτηριστικά.

Παρά την αισιοδοξία της και την πίστη στις ικανότητες των ανθρώπων της ITF Hellas όμως, η κ. Λεονταρίδη επισημαίνει πως η επίτευξη των στρατηγικών στόχων για το 2030 δεν είναι δεδομένη: «Πέραν όλων όσων ανέφερα, έχουμε να διαχειριστούμε και την κλιματική κρίση που πλέον είναι μπροστά μας και τίποτε πια δεν είναι ούτε θα είναι δεδομένο», τονίζει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «αναζητούμε και τις επόμενες επαγγελματικές δεξιότητες που θα πλαισιώσουν το νέο μοντέλο διοίκησης του 2030 στο σύγχρονο και περισσότερο περίπλοκο εργασιακό περιβάλλον».

Η κυρία Λεονταρίδη στέκεται ιδιαίτερα στο πώς «οι στρατηγικές μας προτεραιότητες επικεντρώνονται γύρω από θέματα όπως το εργασιακό περιβάλλον, τους ανθρώπους μας και την εξέλιξή τους, αλλά και την ένταξη νέων ταλέντων στην εταιρεία», ενώ καταλήγοντας επισημαίνει: «Το όραμα και η σωστή προετοιμασία είναι σημαντικά για τη διαμόρφωση του μέλλοντος. Χωρίς ένα σαφές όραμα για το τι θέλουμε να επιτύχουμε και πού θέλουμε να πάμε, μπορεί να είναι δύσκολο να σημειώσουμε πρόοδο ή ακόμα και να κατανοήσουμε τον αντίκτυπο των πράξεών μας».

Η ITF Hellas είναι μέλος του διεθνούς ομίλου Italfarmaco, και αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και φαρμακευτικά καλλυντικά που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο Όραμα για Φροντίδα και Σεβασμό στη Ζωή.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Πόλυ Λεονταρίδη, Managing Director και Country Manager της Italfarmaco στην Ελλάδα (ITF Hellas) στο CNN Greece:

Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς καλούνται να ξεπεράσουν διαρκώς εμπόδια σε ένα διαρκώς ρευστό περιβάλλον. Ποια είναι η κινητήριος δύναμη της ITF Hellas ώστε να διατηρείτε την ανοδική, καλή σας πορεία;

Λειτουργούμε τα τελευταία χρόνια κάτω από ένα καθεστώς συνεχούς ρευστότητας. Το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ασταθές, καθώς μετά από τη μακροχρόνια κρίση και την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας βρεθήκαμε σε μια ιδιαίτερα απαιτητική συγκυρία, με την επιμένουσα πανδημία σε έναν επικίνδυνο συνδυασμό με πόλεμο, ενεργειακή κρίση και πληθωριστική πίεση που βεβαίως δεν είναι ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις. Όλα γύρω μας αλλάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς, τόσο στον τρόπο που λειτουργούμε, όσο και στον τρόπο που επικοινωνούμε με πελάτες και συνεργάτες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι σημαντικό να διαφοροποιούμαστε και να στηριζόμαστε στα δυνατά μας σημεία, ως επιχειρήσεις αλλά και ως άνθρωποι.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάτι από τον τρόπο που λειτουργώ είναι η πίστη μου ότι θα τα καταφέρουμε, ότι ένα εμπόδιο, μια δυσκολία ή μια αποτυχία δεν είναι το τέλος. Συνεχίζουμε την πορεία μας προς το επιθυμητό αποτέλεσμα, διορθώνουμε πορεία και στόχευση, βελτιώνουμε τα πλάνα μας μέχρι να ολοκληρώσουμε κάθε δράση μας με επιτυχία. Επίσης, σημαντικά είναι πιστεύω η ταχύτητα προσαρμογής στα νέα δεδομένα, ο αναπτυξιακός τρόπος σκέψης, η επικέντρωση στον στόχο και τα αποτελέσματα. Δίνω ακόμη βάρος στη συνεργασία, στην εμπιστοσύνη και στην ομάδα μας στην Italfarmaco. Και κάτι ακόμη, είναι σημαντικό πιστεύω να θέλεις να πετύχεις τον στόχο, να θέλεις να πορευτείς αυτή την καλή πορεία, να δουλεύεις σκληρά και να έχεις αντοχή.

Φέτος η ITF Hellas συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα -μια 25ετία που ξεκίνησε στο ζενίθ της ανάπτυξης, πέρασε από το ναδίρ της οικονομικής κρίσης στην πανδημία και σήμερα αντιμετωπίζουμε τις παγκόσμιες συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, σε οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο. Ποια είναι η στρατηγική σας για το μέλλον και σε ποιους άξονες στηρίζεται;

Το 2023 η ITF Hellas κλείνει 25 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά,

και στη μέση της τρίτης δεκαετίας επιχειρείν έχουμε αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα. Ξεκινώντας από την ίδρυση μιας νέας θυγατρικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας στην αυγή του 2000, είδαμε την ταχεία ανάπτυξη με την εισαγωγή νέων σκευασμάτων στην αγορά, περάσαμε μια δεκαετή κρίση, μνημόνια, σκληρές παρεμβάσεις στον χώρο του φαρμάκου και μια πανδημία, για να φθάσουμε σε έναν πόλεμο που κλιμακώνεται, με συνέπεια την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό. Το 2030 και η επιτυχία δεν είναι δεδομένα, καθώς, πέραν όλων όσων ανέφερα, έχουμε να διαχειριστούμε και την κλιματική κρίση που πλέον είναι μπροστά μας και τίποτε πια δεν είναι ούτε θα είναι δεδομένο, σε αυτή τη νέα, περισσότερο «γραμμική» εποχή.

Είμαι όμως φύσει και θέσει αισιόδοξη, αγαπώ να θέτω υψηλούς στόχους, να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες και τις προκλήσεις και να επιτυγχάνω θετικά αποτελέσματα.

Για το 2030 όμως, ως ηγετικά στελέχη, θα πρέπει να προβληματιστούμε, να δούμε τον σκοπό και τους στόχους μας με υπευθυνότητα και να εργαστούμε ομαδικά για την επίτευξή τους.

Ποια κατεύθυνση ως προς τα νέα φαρμακευτικά προϊόντα ακολουθεί η ITF Hellas;

Σχεδιάζουμε το στρατηγικό πλάνο με φόντο το 2030, πάνω σε ισχυρές βάσεις και μια πορεία με σημαντικά ορόσημα, με μια διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα πρωτότυπων φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με επικέντρωση στην Υγεία της Γυναίκας, τη Νευρολογία αλλά και την αντιμετώπιση της έλλειψης βιταμίνης D.

Οι στόχοι μας για το 2023 και μετά επικεντρώνονται στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων που κερδίσαμε με πολύ αγώνα, αλλά και στη διασφάλιση μιας συνέχειας αυτής της ανάπτυξης με εισαγωγή νέων προϊόντων, επέκταση υπαρχόντων οικογενειών προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Η εταιρεία διακρίνεται για τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό της, το εργασιακό περιβάλλον καθώς και τις ηθικές πρακτικές, κάνοντας πράξη καθημερινά το όραμά της για συνεχή φροντίδα και σεβασμό στη ζωή.

Η έγκριση της ριλουζόλης στην Κίνα ενισχύει τον Όμιλο Italfarmaco και η εξαγορά της Ισπανικής Lacer Pharmaceuticals εδραιώνει την ήδη πολύ ισχυρή παρουσία της εταιρείας στην Ισπανία. Επιπρόσθετα, οι επενδύσεις από τη μητρική εταιρεία Italfarmaco σε προγράμματα κλινικής έρευνας σύντομα θα έχουν ως αποτέλεσμα καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και σημαντικής θεραπευτικής αξίας. Το Τμήμα Κλινικών Μελετών διενεργεί μελέτες με στόχο την ανάπτυξη νέων μορίων στη θεραπευτική νόσων.

Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσαν τα θετικά αποτελέσματα της μελέτης φάσης III με το Givinostat σε παιδιά με μυϊκή δυστροφία Duchenne, η οποία έδειξε ότι το Givinostat αποτρέπει την αντικατάσταση των μυϊκών ινών με ουλώδη ιστό σε αυτούς τους ασθενείς και καθυστερεί την πρόοδο της νόσου.

Επομένως, πού συνοψίζονται οι στρατηγικές προτεραιότητες της ITF Hellas;

Οι στρατηγικές μας προτεραιότητες επικεντρώνονται γύρω από θέματα όπως το εργασιακό περιβάλλον, τους ανθρώπους μας και την εξέλιξή τους, αλλά και την ένταξη νέων ταλέντων στην εταιρεία,

την παρουσίαση καινοτόμων φαρμάκων και νέων προϊόντων στην αγορά, τη διενέργεια κλινικών μελετών, τη διαχείριση των προκλήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας, τη διασφάλιση επάρκειας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις νέες τάσεις στην αγορά, όπως την ηθική τεχνητή νοημοσύνη, τη δύναμη των data και την ανάπτυξη ενός υβριδικού μοντέλου διάδρασης με τους πελάτες. Ανησυχούμε για την κλιματική κρίση και για το μέλλον, ενώ

αναζητούμε και τις επόμενες επαγγελματικές δεξιότητες που θα πλαισιώσουν το νέο μοντέλο διοίκησης του 2030 στο σύγχρονο και περισσότερο περίπλοκο εργασιακό περιβάλλον.

Εκτιμώ ότι η ευελιξία και η συνεχής δίψα για γνώση, η γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές και η περιέργεια θα είναι περιζήτητες. Οπότε ας είμαστε περίεργοι, πάντα σε αναζήτηση νέων δράσεων και γνώσεων για μια επιτυχή πορεία προς τους στόχους.

Το όραμα και η σωστή προετοιμασία είναι σημαντικά για τη διαμόρφωση του μέλλοντος. Χωρίς ένα σαφές όραμα για το τι θέλουμε να επιτύχουμε και πού θέλουμε να πάμε, μπορεί να είναι δύσκολο να σημειώσουμε πρόοδο ή ακόμα και να κατανοήσουμε τον αντίκτυπο των πράξεών μας.

Η κατάλληλη προετοιμασία, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης των απαραίτητων δεξιοτήτων και πόρων, μπορεί να βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι είμαστε εξοπλισμένοι για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Αφιερώνοντας χρόνο για να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία πορεία προς την επιτυχία και να ασκήσουμε ουσιαστική επίδραση στον κόσμο.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του CNN Greece «Καινοτομία-Εξελίξεις-Προκλήσεις ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»