ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βενέτης: Συμφωνία για τα «Παγωτά Δωδώνη» 

Βενέτης: Συμφωνία για τα «Παγωτά Δωδώνη» 

Συμφωνία έχει επέλθει με τις πιστώτριες τράπεζες όσον αφορά στην απόκτηση της βιομηχανίας «Παγωτά Δωδώνη», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βενέτης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

«Βρέθηκε λύση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μονεμβασιώτης ανακοινώνοντας τη συμφωνία, χωρίς να ωστόσο αποκαλύψει το τίμημα. Εξήγησε ωστόσο ότι ήταν κατά 15% υψηλότερο από εκείνο που είχε προσφέρει ο ίδιος κατά την προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία. Υπενθυμίζεται πως σε εκείνη, είχε αναδειχθεί προτιμητέος αγοραστής η επενδυτική εταιρεία συμμετοχών First Runner ωστόσο δεν υπήρξε τελική συμφωνία, με τη διοίκησή της εταιρεία να αποσύρει τελικά το ενδιαφέρον της.

Σύμφωνα με όσα επεσήμανε ο κ. Μονεμβασιώτης, η Βενέτης θα αποκτήσει και τις εγκαταστάσεις της Παγωτά Δωδώνη στη Παλλήνη. Προβλέπεται σχέδιο εξυγίανσης τριών ετών και μαζί θα τρέξει αναπτυξιακό πλάνο που θα προβλέπει 12 καταστήματα με το σήμα Δωδώνη, το οποίο και θα διατηρηθεί.

Σημειώνεται πως η «Παγωτά Δωδώνη» παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε συνέχισε να διατηρεί ένα ισχυρό brand στο παγωτό. Υπενθυμίζεται ότι πέραν του άδοξου τέλους για τη συμφωνία με τη First Runner, το 2018 είχαν προηγηθεί οι προσφορές από το σχήμα των εταιρειών Γιώτης – Γρηγόρης Μικρογεύματα και του ινδικού ομίλου τροφίμων Switzgroup χωρίς να υπάρξει τελική συμφωνία και τότε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ