ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bouygues Batiment International και Intrakat αναλαμβάνουν την ανέγερση του Riviera Tower

Bouygues Batiment International και Intrakat αναλαμβάνουν την ανέγερση του Riviera Tower
Oι κ.κ. Οδυσσέας Αθανασίου,CEO LAMDA Development, Αλέξανδρος Εξάρχου Vice President & CEO Intrakat, Christophe Petit Deputy CEO Bouygues LAMDA DEVELOPMENT S.A

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A., ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την επιλογή της Κοινοπραξίας, η οποία θα αναλάβει την ανέγερση του υψηλότερου, «πράσινου», οικιστικού πύργου στην Ελλάδα, του Riviera Tower.

Ο Εργολάβος είναι η κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και Intrakat, μία συνεργασία μεταξύ μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών παγκοσμίως, με εξαιρετική φήμη και εκτεταμένη εμπειρία σε μελέτη και κατασκευή υψηλών κτηρίων πολυτελών κατοικιών, και μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα στον κλάδο των υποδομών και κτηρίων.

Oι κ.κ. Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της LAMDA Development, κ Αλέξανδρος Εξάρχου Vice President & CEO of Intrakat, Christophe Petit Deputy CEO Bouygues και στην δεύτερη σειρά οι κ.κ. Αγγελική Τούζιου Chief Development Officer, Αντρέας Καψάλης, Senior Development Director, Marlon Saab Chief Project Manager Officer, Philippe Corbel X`Operations Director Bouygues, Θοδωρής Ιακωβίδης, Project Head Riviera Tower, Δημήτρης Ταμβάκης Projects Director Intrakat, Julian Munday Project Director Jacobs Mace.LAMDA DEVELOPMENT S.A

Με την επιλογή αυτή, η κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και Intrakat μεταβαίνει στο επόμενο στάδιο της ανέγερσης του Riviera Tower σε συνέχεια της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) και της υλοποίησης της προετοιμασίας και των πρόδρομων εργασιών αναφορικά με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου υπό την ιδιότητα του Early Works Contractor (EWC).

O CEO της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου δήλωσε:

«To Ελληνικό, είναι ένα έργο παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι ένα όραμα, που εδώ και δύο χρόνια έχει περάσει στο στάδιο της υλοποίησης. Σε αυτήν την πορεία για τη δημιουργία της νέας, σύγχρονης, πράσινης πόλης επιλέγουμε ως συνεργάτες μας, τους καλύτερους σε κάθε τομέα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας με την κοινοπραξία Bouygues Batiment International και Intrakat,που αναλαμβάνει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό εγχείρημα, την κατασκευή του πρώτου, υψηλότερου στην Ελλάδα κτιρίου, του Riviera Tower.

Ο παραθαλάσσιος οικιστικός πύργος της μεγάλης ανάπλασης του Ελληνικού, ύψους 200 μέτρων, που έχει σχεδιαστεί από το φημισμένο διεθνώς αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners, οραματιζόμαστε, να γίνει σύντομα, το νέο τοπόσημο για τη χώρα μας».

Ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου δήλωσε:

«Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στο The Ellinikon, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, με την κατασκευή του υψηλότερου, «πράσινου» ουρανοξύστη στη Μεσόγειο, του Riviera Tower, σε κοινοπραξία με τη Bouygues Batiment International.

Η Lamda Development, αναγνωρίζοντας την τεχνογνωσία που διαθέτει ο Όμιλος Intrakat, μας εμπιστεύτηκε για την έγκαιρη και άρτια ολοκλήρωση του έργου. Συμμετέχοντας στο εμβληματικό αυτό project, παίρνουμε μέρος σε μια σημαντική πρωτοβουλία, με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θα ενισχύσει τον τουρισμό αλλά και θα προσελκύσει κεφάλαια και επενδύσεις δισεκατομμυρίων.

Η υλοποίηση του Riviera Tower θα λειτουργήσει ως σύμβολο της ικανότητας του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου να αναλαμβάνει και να ολοκληρώνει με επιτυχία σύνθετα, μεγάλης κλίμακας έργα».

Σχετικά με τη LAMDA Development

Η LAMDA Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων.

Ο Όμιλος LAMDA Development διαδραματίζει κατεξοχήν σημαντικό ρόλο στον κλάδο των μεγάλων εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων στην Ελλάδα και έχει επενδύσει στην ανάπτυξη οικιστικών κτιρίων και γραφείων κυρίως στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Ομίλου περιλαμβάνει τέσσερα εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (ΤheMall Athens, Golden Hall και Designer Outlet Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και οι Μαρίνες στο Φλοίσβο και στο Ελληνικό.

Η LAMDA Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά (η ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου), η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε €8 δισ. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ