ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Keyvoto: Έτοιμη για επέκταση στο εξωτερικό η ελληνική startup που θέλει να αλλάξει το λιανεμπόριο

Keyvoto: Έτοιμη για επέκταση στο εξωτερικό η ελληνική startup που θέλει να αλλάξει το λιανεμπόριο

Η επέκταση στο εξωτερικό και η ολοκλήρωση ενός σημαντικού γύρου χρηματοδότησης περιλαμβάνεται στα άμεσα πλάνα της Keyvoto, μίας ελληνικής startup που κινείται στο χώρο του λιανεμπορίου, η οποία επιδιώκει να εισάγει νέα δεδομένα στη διαχείριση των πληροφοριών για τα προϊόντα που είναι διαθέσιμα μέσω των καναλιών λιανικής πώλησης.

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια σχετικής παρουσίασης η Άσπα και ο Γιώργος Παπαδημητρίου, συν-ιδρυτές της Keyvoto, η εταιρεία ξεκίνησε το 2022 και αν και μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής, ήδη το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει τουλάχιστον 20 από τους μεγαλύτερους προμηθευτές προϊόντων λιανικής (όπως η Procter & Gamble, Nestle, Henkel, Reckitt, AS Company κα), οι οποίοι διαχειρίζονται περισσότερα από 200 brands.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Keyvoto έχει έδρα την Πτολεϊμάδα όπου και βρίσκεται η πλειοψηφία των 30 ατόμων που απασχολεί η εταιρεία, το ανθρώπινο δυναμικό της οποίας εκτιμάται ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα φθάσει στα 50 άτομα. Η μέχρι τώρα επένδυση ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ με την Keyvoto να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου χρηματοδότησης της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της διαχείρισης εμπειρίας προϊόντων (product experience management - PXM), προσφέροντας τη δυνατότητα σε προμηθευτές, εταιρείες λιανικής και εξωτερικούς συνεργάτες να ενημερώνουν και να διαχειρίζονται τις πληροφορίες των προϊόντων σε διάφορα κανάλια, μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας της.

«Η πλατφόρμα μας προσφέρει τη δυνατότητα αυτοματοποίησης της διανομής πληροφοριών για τα προϊόντα, δίνοντας τέλος στη χειροκίνητη εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων», ανέφερε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Keyvoto.

Αυτό που κάνει η Keyvoto είναι να συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για κάθε ένα προϊόν του λιανεμπορίου (συστατικά, περιγραφή προϊόντος, συσκευασίες, προωθητικές ενέργειες, βάρος κτλ.) και για εκατομμύρια κωδικούς, να τυποποιεί την πληροφορία αυτή και να την κάνει διαθέσιμη ενιαία - σε προμηθευτές και λιανοπωλητές, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή το κανάλι πωλήσεων που θα χρησιμοποιήσουν.

Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την άμεση επέκταση στο εξωτερικό, όπου η αγορά του PXM αναπτύσσεται με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς. Εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια θα κινηθεί με έναν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20%, για να διαμορφωθεί -σε παγκόσμιο επίπεδο- στα 68 δισ. δολάρια μέχρι το 2030.

Η προηγμένη δομή δεδομένων και το ολοκληρωμένο API της πλατφόρμας της Keyvoto συγκεντρώνουν αυτόματα όλες τις πληροφορίες για τα προϊόντα, καθιστώντας τη σύνδεση μεταξύ προμηθευτών και λιανοπωλητών εξαιρετικά εύκολη και εύχρηστη.

«Παρά τη σχετικά σύντομη δραστηριοποίησή μας στην αγορά, έχουμε καταφέρει να αποτελούμε ήδη έναν πολύτιμο συνεργάτη για πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της λιανικής πώλησης», επεσήμανε η Άσπα Παπαδημητρίου, συνιδρύτρια και διευθύντρια μάρκετινγκ της Keyvoto.

Η πλατφόρμα της Keyvoto απαρτίζεται από μια σειρά από modules, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:

• MDM (Master Data Management), για πρόσβαση στα δεδομένα που αφορούν ένα προϊόν.
• DAM (Digital Asset Movement), για τη διαχείριση των δεδομένων σε ένα σημείο.
• PIM (Product Information Management), που προσφέρει πλήρη και σαφή εικόνα των πληροφοριών του προϊόντος για τους πελάτες λιανικής.
• PIDS (Product Information Distribution Services), για τη διασύνδεση των πληροφοριών των προϊόντων σε όλα τα διαφορετικά κανάλια ενδιαφέροντος της επιχείρησης.
• ACI (Automated Commerce Insights), μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την τιμή, τη διαθεσιμότητα, την τοποθέτηση των προϊόντων στο ψηφιακό ράφι των λιανοπωλητών ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και τη συμμόρφωση του περιεχομένου των merchandisers.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ