ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αντίστροφη μέτρηση για το online κατάστημα της Holland & Βarrett

Αντίστροφη μέτρηση για το online κατάστημα της Holland & Βarrett

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα, θα βγει επίσημα στον «αέρα» και θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές στη χώρα  μας, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Holland & Barrett.

Πρόκειται για τη βρετανική αλυσίδα που δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων υγείας και ευεξίας, τα καταστήματα της οποίας αναπτύσσει στη χώρα μας (επίσης σε Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία) ο Όμιλος Fourlis.

Yπευνθυμίζεται πως από τις αρχές του έτους που έκανε είσοδο στην ελληνική αγορά η Holland & Barrett έως και σήμερα, λειτουργούν συνολικά 3 φυσικά καταστήματα σε Κηφισιά, Γλυφάδα και στο The Mall Athens. Έως το τέλος του έτους στόχος του Ομίλου Fourlis είναι να λειτουργούν συνολικά 6 καταστήματα. Έμφαση για την ανάπτυξή τους δίνεται σε περιοχές με αυξημένη εμπορική κίνηση.

Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας ήδη η σελίδα έχει δημιουργηθεί, ωστόσο προς το παρόν λειτουργεί πιλοτικά, με στόχο τις επόμενες ημέρες να αρχίσει να δέχεται τις παραγγελίες των καταναλωτών.

Στα προϊόντα της Holland & Barrett περιλαμβάνονται καινοτόμες βιταμίνες, συμπληρώματα διατροφής, αθλητικά συμπληρώματα όπως επίσης φυσικά και οργανικά καλλυντικά και είδη εξειδικευμένης διατροφής. Στόχος του Ομίλου Fourlis για τον οποίο ο κλάδος της υγείας και ευεξίας αποτελεί τον τρίτο πυλώνα δραστηριότητας στη λιανική -μετά από εκείνους των ειδών οικιακού εξοπλισμού και των αθλητικών ειδών - είναι η λειτουργία 100 περίπου φυσικών καταστημάτων στις χώρες που δραστηριοποιείται, την επόμενη πενταετία.

Αυξημένες πωλήσεις του Ομίλου το α΄τρίμηνο

Σημειώνεται πως την Τρίτη ο Όμιλος ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2023 με τις πωλήσεις του να καταγράφονται αυξημένες κατά 21,1% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκαν στα 116,6 εκατ. ευρώ έναντι 96,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του περσινού έτους.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων EBITDA(OPR), ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ έναντι λειτουργικών ζημιών 0,7 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022. Οι ζημιές προ φόρων ανήλθαν σε 5,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 7,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022. Οι ζημιές μετά από φόρους ήταν 4,3 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,7 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου FOURLIS στις 31/03/2023 ήταν 220,6 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ