ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ταμείο Ανάκαμψης: Στηρίζει τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις

Ταμείο Ανάκαμψης: Στηρίζει τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις
Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών ΑΠΕ ΜΠΕ / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ

Άμεση και ουσιαστική στήριξη και στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διαψεύδοντας έτσι στην πράξη εκείνους που υποστήριζαν ότι αφορά μόνο μεγάλα επενδυτικά σχήματα.

Τις τελευταίες ημέρες, μέσω του Ταμείου έλαβαν εξαιρετικά χαμηλότοκη χρηματοδότηση δύο ξενοδοχεία, το ένα στον Πόρο και το άλλο στη Θάσο, με στόχο -και στις δύο περιπτώσεις- την αναβάθμισή του σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας, στην πρώτη περίπτωση, στόχος της χρηματοδότησης από την Alpha Bank είναι ο εκσυγχρονισμός με όρους καινοτομίας και πράσινης μετάβασης των υποδομών του “SIRENE BLUE RESORT”, ενός από τα πλέον ιστορικά ξενοδοχεία του Πόρου, υποστηρίζοντας έτσι την ποιοτική αναβάθμισή του σε κατηγορία πέντε αστέρων. Όπως εξηγεί ο κ. Μαντζούφας, πρόκειται για επένδυση 2,2 εκατ. ευρώ με δανειακή υποστήριξη 870.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αντίστοιχα, η δεύτερη περίπτωση αφορά τη στήριξη μιας μικρομεσαίας τουριστικής επιχείρησης στη Θάσο στο Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντζούφα, στόχος της χρηματοδότησης από την Alpha Bank της ξενοδοχειακής μονάδα «ΜΑΚΡΥΑΜΜΟΣ BUNGALOWS» στην περιοχή Μακρυάμμου της Θάσου, είναι αναβάθμισή της σε κατηγορία πέντε αστέρων προκειμένου να αποτελέσει διεθνή προορισμό με πράσινα και βιώσιμα χαρακτηριστικά που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου φιλοξενία στο νησί.

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ, ενώ η συγκεκριμένη επένδυση στο νησί της Θάσου αναβαθμίζει το συνολικό τουριστικό προϊόν του νησιού. Και αυτό καθώς η υφιστάμενη μονάδα θα αναπτυχθεί και θα εκσυγχρονιστεί με στόχο να καταστεί ένα “family eco- friendly resort 5 αστέρων” συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ποιότητας της προσφερόμενης φιλοξενίας στο νησί και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Έτσι, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Μαντζούφας, «το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέσα από το δανειακό του πρόγραμμα είναι εδώ για να ενισχύει επενδυτικά σχέδια και στον ποιοτικό τουρισμό».

«Τελικά το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά όλη την Ελλάδα, αφορά όλες τις επιχειρήσεις (μικρές και μεγάλες). Και συνεχίζει να χρηματοδοτεί βιώσιμες, ποιοτικές επενδύσεις» καταλήγει ο διοικητής της ΕΥΣΤΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ