ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το project Qualita Unica & ο Espresso Hausbrandt ταξίδεψαν στο Λονδίνο για το London Coffee Festival

Το project Qualita Unica & ο Espresso Hausbrandt ταξίδεψαν στο Λονδίνο για το London Coffee Festival

Για τους λάτρεις του καφέ, το London Coffee Festival αποτελεί από το 2011 μία αφορμή για να γνωρίσουν νέες ποικιλίες, να γευτούν υψηλής ποιότητα καφέ από κάθε γωνιά του κόσμου, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς, νέα προϊόντα και εξοπλισμό, καθώς και να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες γευσιγνωσίας, αλλά και να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, σεμινάρια και masterclasses, με «οδηγό» τον καφέ.

Στο φετινό London Coffee Festival, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε στο The Old Truman Brewery London του Λονδίνου, από τις 20 έως τις 23 Απριλίου, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά -και ξεχώρισε- η ομάδα μιας ελληνικής εταιρείας, με μεγάλη πορεία και σημαντική ιστορία στον χώρο του καφέ: Ο λόγος για την ΑΒΕΚ Βεκράκος.

Η ΑΒΕΚ Βεκράκος έχει συνδεθεί με τον καφέ στη χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια, με την ίδια την εταιρεία να διαγράφει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία, χάρη στις επιλογές, τις συνεργασίες και τις επενδύσεις της. Και η εύστοχη επιλογή προϊόντων υψηλής ποιότητας και συνεργασιών της εταιρείας, έχουν συμβάλλει στην αδιάκοπη ανάπτυξή της και την έχουν τοποθετήσει στη λίστα με τις κορυφαίες στον χώρο της.

«Απελευθερώνοντας» στο μέγιστο τις αρωματικές και γευστικές ιδιότητες του καφέ

Ο Espresso Hausbrandt - του οποίου η ΑΒΕΚ Βεκράκος είναι επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα εδώ και 26 χρόνια - δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και πρόκειται για έναν από τους πλέον δημοφιλείς και ποιοτικούς στο είδος του.

Τι είναι όμως το project Qualita Unica, που κέντρισε το ενδιαφέρον στη μεγαλύτερη «γιορτή» του καφέ στο Λονδίνο;

Το project Qualita Unica

Το Qualita Unica, έχοντας ως οδηγό την αυστηρά επιστημονική διαδικασία καβουρδίσματος (μονοποικιλιακό ψήσιμο), ώστε ο καφές να αποδίδει στο μέγιστο τις αρωματικές και γευστικές του ιδιότητες, δημιουργεί tailor made blends.

Το εργοστάσιο του project Qualita Unica, ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2015. Για 1,5 περίπου χρόνο η ερευνητική ομάδα ασχολήθηκε αποκλειστικά με την έρευνα της χημείας του καφέ κατά την φρύξη, με τα γευστικά προφίλ, τους συνδυασμούς μεταξύ των ποικιλιών, τη συσκευασία και την αποθήκευση. Σήμερα είναι διαθέσιμο πλήθος συνταγών (περισσότερες από 14 είναι ενεργές στην αγορά σήμερα) αποκλειστικά από ποικιλίες arabica, που δίνουν τη δυνατότητα και στον πιο απαιτητικό πελάτη να βρει αυτό που χρειάζεται για την επιχείρησή του.

Εκτός από την υψηλή ποιότητα του καφέ, η εταιρεία επένδυσε στην αρχιτεκτονική της κούπας, με στόχο όχι μόνο τον άρτιο σχεδιασμό αλλά το ιδανικό περιβάλλον ώστε τα αρώματα του espresso να μπορούν να γυρίσουν και να αναδυθούν.

Οι χαρακτηριστικές κούπες της Qualita Unica σχηματίζουν τα αρχικά του project (QU) και σχεδιάστηκαν για να αγκαλιάζονται από την παλάμη και να έρχονται σε επαφή με το σώμα μας σε τέτοιο σημείο ώστε η όσφρηση να συμμετέχει στην απόλαυση που χαρίζει η κατανάλωση του καφέ.

Στο The Old Truman Brewery London, λοιπόν, από τις 20 έως τις 23 Απριλίου, όσοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το London Coffee Festival, γνώρισαν από κοντά τόσο το γευστικό προφίλ του Espresso Hausbrandt, όσο και το project Qualita Unica.

Για την ΑΒΕΚ Βεκράκος στόχος είναι να επενδύει στην καινοτομία και την ανάπτυξη και με «οχήματα» το πάθος και την αγάπη της για τον καφέ, να είναι μπροστά σε κάθε πρόκληση της αγοράς, τόσο εστιάζοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη, όσο και στην εκπαίδευση γύρω από τον καφέ και δη, την εκπαίδευση των barista, ώστε να απολαμβάνουμε κάθε φορά την άψογη ποιότητα του αγαπημένου μας καφέ. Και αν αναλογιστούμε ότι όλα ξεκίνησαν στην Αίγυπτο και στη συνέχεια, σε ένα μικρό καφεκοπτείο στη Σπάρτη, για να φτάσουν στην Αθήνα το 1997 με τον Χρήστο Βεκράκο και το όραμά του να πάει την παράδοση της οικογένειας στον καφέ ακόμη παραπέρα, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μία εταιρεία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.